Caixabank, un dels bancs espanyols amb més folgança de capital enfront d'exigències del BCE

|

Caixabank, un dels bancs espanyols amb més folgança de capital enfront d'exigències del BCE

Caixabank i Banc Popular s'erigeixen com les entitats financeres espanyoles que gaudeixen de major folgança de capital enfront de les noves exigències del Banc Central Europeu (BCE), segons han informat fonts financeres.

La presidenta del consell supervisor del Mecanisme Únic de Supervisió (MUS) del BCE, Danièle Nouy, va remetre a totes les entitats una carta en la qual establia a cada banc uns nivells mínims de capital en funció de la seva grandària, segons les fonts.

En concret, l'entitat catalana compta amb un capital de màxima qualitat amb plena implantació de Basilea III (el que en l'argot financer es coneix com 'fully loaded') del 12,7% a setembre de 2014, el major nivell de les grans entitats espanyoles. EL BCE exigeix a Caixabank un capital del 8%.

Mentre, Popular va tancar el tercer trimestre del passat any amb un capital 'fully loaded' del 10,4%, enfront del 7% exigit per Nouy en la seva missiva. Molt prop d'aquestes dues entitats se situaria Banc Sabadell, amb una diferència de capital (entre l'exigit pel BCE i la seva posició a setembre) de 3,3 punts percentuals (té un 11,3% de capital enfront del 8% requerit).

Bankia, per la seva banda, compta amb el segon major nivell de capital de màxima qualitat de les grans entitats espanyoles, solament després de Caixabank. L'entitat nacionalitzada té una posició de capital del 10,5%, enfront del 8% exigit per l'organisme liderat per Draghi.

Quant als dos grans bancs, BBVA va tancar setembre amb un capital 'fully loaded' del 10,1% i Santander espera situar-ho a l'entorn del 10% durant aquest exercici, després d'escometre una ampliació de capital per un import de 7.500 milions d'euros.

La folgança de capital de les grans entitats espanyoles seria molt reduïda, d'amb prou feines un punt percentual, encara que bé és cert que el BCE els exigeix un major llindar mínim de capital per tractar-se de bancs 'sistémicos'. En concret, l'organisme europeu eleva el capital requerit a Santander i BBVA fins al 9%.

Després de remetre aquesta carta a les principals entitats espanyoles, la presidenta del consell supervisor del MUS del BCE es va reunir dilluns passat amb membres del Banc d'Espanya a la seu de l'organisme espanyol a Madrid, en una visita que emmarcava dins les activitats habituals de l'organisme amb els bancs centrals dels països de la zona euro.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH