Els veïns de Viladecans, una vegada més, se senten "enganyats" pel futur de l'Hospital de Viladecans

|

Títol de la imatge

Divendres passat es va realitzar la presentació del Pla Funcional a la sala del Pau Picasso i estava plena, amb ciutadans esperant respostes. En aquesta plataforma van estar presents alcaldes i representants dels ajuntaments de Viladecans, Gavà i Begues, i Sant Climent, a més de representants de diversos partits polítics. La presentació va estar a càrrec del Dr. Jordi Moneder, director de l'Hospital de Viladecans, i de Daniel Fernández, del CatSalut. Però després d'això, molts ciutadans van fer preguntes que van resultar incòmodes: els representants de l'Administració no estaven habilitats per informar tot el que, legítimament, volien saber.

Segons relata una representant de Plataforma en Defensa de l'Hospital de Viladecans i de la Sanitat Pública i de la CGT Hospital de Viladecans a CatalunyaPress, la informació donada era relativa a l'estructura de l'edifici quant a la distribució dels recursos, conforme al contemplat en el Pla Director. A diferència del projecte d'ampliació de l'Hospital de Viladecans del 2008, que incloïa 18 llits d'UCI, aquest pla funcional no les contempla , la qual cosa reproven rotundament la PDHV i la CGT. D'altra banda, van anunciar que el pressupost de la Generalitat de 2015 contempla els diners necessaris per dur a terme la realització del "concurs d'idees" i para, si és possible, tenir llest el pre projecte del nou Hospital de Viladecans abans de finalitzar l'any 2015. Més enllà, van oferir més informació, previsió o avenir.


Segons aquesta mateixa portaveu, "té tela" que, després de disposar d'un projecte d'ampliació que resultava satisfactori per als ciutadans, el Govern simplement decideixi "rebutjar-ho" amb el cost que ells suposen i començar una altra vegada de zero, amb la tardança que això suposa.


Per aquesta raó, la PDHV manifesta mitjançant una carta oberta que el pla funcional pugues haver estat manejat "amb picardía", amb l'única fi de treure rèdit electoral, i sense la clava voluntat de portar realment a cap l'ampliació de l'hospital. Per això, "reproven i no entenen" la sorprenent diferència existent entre els plantejament del futur de l'Hospital de Viladecans dels diferents Governs de la Generalitat, és a dir, el del Sr. Montilla i el del Sr. Mas. El primer pretenia dur a terme la construcció d'un Hospital de nivell II de complexitat clínica, és a dir, equipat per resoldre més del 90% dels problemes de salut dels ciutadans. No obstant això, l'actual Govern estableix en aquest "Pla Director" que el nostre Hospital amb prou feines estarà capacitat com a nivell I (és a dir, com a "hospital bàsic"), la qual cosa res més li permetrà solucionar prop del 65% de les necessitats dels veïns.


Des d'aquesta Plataforma, volen deixar constància que se senten "enganyats i decebuts", "tant pel primer (Sr. Montilla), qui, alhora que va potenciar la construcció propera de dues macro hospitals privats destinats a la concertació, es va limitar a realitzar promeses que no va dur a terme, com pel segon (Sr. Mas), les directrius del qual privatizadoras, alhora que infradimensionan les necessitats sanitàries dels nostres ciutadans, fomenten la degeneració de l'atenció sanitària pública catalana a través del daltabaix de l'Institut Català de la Salut." Per això, "rebutgen rotundament" l'omissió, en el Pla Director de l'Hospital de Viladecans, de la Unitat de Vigilància intensiva (UCI). Segons el "Projecte d'Ampliació de l'Hospital de Viladecans" de l'any 2008, els habitants a ell adscrits necessiten 18 llits d'UCI; no obstant això, l'actual "Pla Director" no atribueix cap. Aquesta decisió política contrasta amb la realitat quotidiana del nostre Hospital. Actualment, el seu servei d'urgències està obligat a, amb escassos recursos, assistir a pacients tributaris d'una unitat de vigilància intensiva.


Repassant l'amarga experiència amb el "Projecte d'Ampliació" del 2008, la plataforma tem que, a pocs mesos de comicis electorals, la publicació d'aquest "Pla Director" únicament pretendóna llançar "un cant de sirena als ciutadans, prometent una ampliació que, finalment, no es dugui a terme". Així, aquesta Plataforma reivindica la necessitat ciutadana de dotar l'Hospital de Viladecans amb recursos per a l'atenció intensiva a pacients greus i inestables a través de la implantació a l'Hospital d'un Servei de Medicina Intensiva Polivalent que contempli llits per a pacients tributaris de vigilància intensiva, la qual cosa, alhora, aplacaria l'actual massificació del Servei d'Urgències.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH