Els pacients denuncien que en les situacions de saturació d'Urgències es violen la seva dignitat i personalitat

|

Els pacients denuncien que en les situacions de saturació d'Urgències es violen la seva dignitat i personalitat

Un informe elaborat pels defensors del poble ha desvetllat que les principals queixes que tenen els pacients dels serveis d'urgències hospitalàries es basen que, quan aquests estan saturats, es produeix un menyscabament de la seva dignitat i personalitat.

El document, titulat 'Les urgències hospitalàries en el Sistema Nacional de Salut: drets i garanties dels pacients', ha estat presentat aquest dilluns per la Defensora del Poble, Soledad Becerril, i elaborat pel Defensor del Poble; Defensor del Poble Andalús; Síndic de Greuges de Catalunya; Valedor do Pobo (Galícia); Diputat del Comú (Canàries); Ararteko (País Basc); El Justícia d'Aragó; Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana; Procurador del Comú de Castella i Lleó i Defensor del Poble de Navarra.

"En ell s'han estudiat els problemes comuns del sistema, els professionals i els pacients sense particularizar en cap comunitat autònoma", ha postil·lat Becerril. Un d'aquests problemes és la "impossibilitat" que en moltes ocasions hi ha en els serveis d'Urgències per garantir la dignitat i intimitat dels pacients.

De fet, els malalts solen queixar-se per la permanència en lliteres en els passadissos, la defunció de pacients davant la presència d'uns altres i la visualització per terceres persones d'aspectes inherents a l'espera íntima i personal.

En aquest sentit, els defensors del poble assenyalen en l'informe que les situacions de saturació, on se solen produir aquestes queixes, són conseqüència, entre altres factors, de la falta de llits lliures en el centre sanitari i de la gestió "poc eficaç" de les mateixes.

Un fet que, al seu judici, comporta la permanència de pacients en el servei d'Urgències amb indicació d'ingrés hospitalari i tot esperant llit, no sempre en condicions adequades des de la perspectiva assistència i, també, des de l'òptica de l'observança dels drets fonamentals.

Finalment, l'informe avisa que l'atenció en aquests servei a pacients en fase terminal és un "fracàs del sistema", atès que en aquestes àrees "no resulta possible" garantir a tals pacients una mort digna i preservar el duel de familiars i reunits.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH