2015, any Coll i Alentorn

Benet Maimí

A Unió Democràtica de Catalunya som conscients que la llarga història del nostre partit no hauria estat possible sense les grans figures que ens han precedit.

A Unió Democràtica de Catalunya som conscients que la llarga història del nostre partit no hauria estat possible sense les grans figures que ens han precedit. Per aquest motiu, aquest any 2015 volem dedicar-lo a commemorar la personalitat de Miquel Coll i Alentorn, amb motiu dels 25 anys de la seva mort. La fundació INEHCA (Institut d'Estudis Humanístics Miquel Coll i Alentorn) organitzarà diverses activitats per retre homenatge a qui va ser president del Parlament, de la mateixa manera que vam dedicar l'any 2013 a Manuel Carrasco i Formiguera.

En uns temps de desprestigi de la política i de desafecció de la ciutadania cap als seus representants, el record del Senyor Coll ?sempre li dèiem així- ens convida a reflexionar sobre una manera de fer política des del diàleg, el respecte i la capacitat i voluntat d'arribar a acords. El Sr Coll era un exemple clar d'un profund compromís amb la societat civil. No només va fer política, sinó que sempre va mantenir una estreta vinculació amb la societat civil amb institucions tan notables com l'Institut d'Estudis Catalans i el Col·legi professional d'Enginyers al qual pertanyia.

És oportú recordar el seu tarannà perquè a Unió continuem convençuts que la millor política que podem oferir a la societat és la que es fa a partir del diàleg, el respecte, la defensa de la catalanitat i el compromís profund amb el país. El Senyor Coll ho va fer en moments molt difícils per al nostre país. Aquest esperit de consens i d'amabilitat constant van fer que tothom l'esmentés i es referís a ell com "el Senyor Coll".

Aquest record i aquesta reflexió no podem ni les volem dur a terme sols perquè la figura de Coll i Alentorn va molt més enllà de les estrictes fronteres del partit. Ja hem contactat lògicament amb la seva família i també amb altres institucions, com el Parlament, el Col·legi d'Enginyers i l'Institut d'Estudis Catalans, que ja han confirmat que participaran en la commemoració.

En la nostra història com a país, hi ha personalitats que convé recordar per aprendre de les seves actituds, del seu tarannà i del seu compromís amb la societat i amb el país. Miquel Coll i Alentorn, el senyor Coll, n'és una.

Benet Maimí, secretari d'Orgranització d'Unió Democràtica de Catalunya

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH