Agbar acusa a la Generalitat de desobediència judicial al no executar les sentències sobre l'ATLL

|

La pinça CiU i ERC rebutja que el Parlament reprovi a Mas-Colell per la gestió d'ATLL

Catalunyapress.- En una carta remesa el passat 24 de desembre al Departament de Territori i Sostenibilitat. Agbar, advertia al conseller Vila que amb la creació d'una nova taula de contratacción s'incumplien els "mandats jurisdiccionals emanats del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i del Tribunal Suprem", alguna cosa que "resulta inadmissible en un Estat de Dret" i que "seria constitutiu d'una infracció penal tipificada com a desobediència judicial".

En la mateixa missiva es diu que la "notificació de la creació d'una nova taula de contractació s'uneix a les flagrants vulneracions de l'ordenament jurídic sofertes fins al moment i s'afegeixen als antecendentes de resistència ostinada que mostra el Departament de Territori i Sostenibilitat des de fa dos anys (2012), a executar la resolució de l'OARCC. Que ha donat lloc a diversos requeriments on s'ha exigit la liquidació del contracte subscrit amb ACCIONA que va quedar anul·lat per l'OARCC".

És a dir, Agbar reclama a la Generalitat, per tal motiu, que en les sentències tant del Tribunal Suprem (TS) com del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ( TSJC) s'ha de procedir a la "liquidació del referit contracte subscrit amb ACCIONA i l'adjudicació a favor de l'altre licitador (AGBAR)" posat que és l'única possibilitat "jurídicament viable per executar la resolució de l'OARCC que consisteix en retrotraure el procediment al moment en el que va quedar exclosa ACCIONA, i quan es va proposar l'adjudicació a favor de l'altre licitador (AGBAR)". Ja que segons la legislació vigent "no és possible tornar a adjudicar a favor de l'oferta exclosa (ACCIONA), ni tampoc declarar desert el concurs de l'ATLL "ja que" existeix una altra oferta (AGBAR), que, no solament és admissible, sinó que va ser admitia per l'òrgan de contractació".

En aquest sentit s'afirma en la carta enviada per Agbar es parlen de les irregularitats en les quals s'incorren en crear aquesta nova taula de contractació que resolgui sobre el concurs de l'ATLL. I en aquest cas se li informa al conseller Vila que "la designació d'una nova taula de contractació altera substancialment les regles de la seva composició i és en sí mateixa, una greu vulneració de l'ordenament jurídic". Una taula en la que sense justificació alguna i contravenint el plec de condicions del concurs de l'ATLL "s'incorporen i se suprimeixen membres sense explicació alguna". I així, si "no procedeix reunir la mesa de contractació inicial de nou, molt menys procedeix constituir una nueeva i diferent que es recolza en un òrgan tècnic de composició desconeguda segons es desprèn de la proposta de resolució rebuda".

A més dins d'una opacitat absulta no s'indica "que es fonamenta la resolució per la qual s'encomana a aquesta nova taula de contractació l'execució de la resolució de l'OARCC ni qui són les persones que formen part d'aquesta Comissió Tècnica Asesosora ni cuales són els criteris que es pretenen aplicar per la mateixa".

Així mateix, es carrega contra la pretensió de la Generalitat de "pretendre amb caràcter retroactiu- alguna cosa contrari a l'ordenament jurídic vigent- tornar a realitzar una nova valoració de les ofertes presentades al concurs de l'ATLL, de la qual va ser presa en consideració per l'OARCC per adoptar la resolució que es tracta d'executar". Perquè l'OARCC va ser clara en excloure a un dels concursant per vulnerar les condicions de Plecs del concurs de l'ATLL". I en aquest sentit "la valoració continguda en els informes de l'actes de les sessions de la Mesa de contractació inicial, van servir de fonamentació a l'OARCC per decidir, i són en conseqüència intocables".

En aquest sentit el contracto entre la Generalita i ACCIONA en el concurs de l'ATLL "no fa mancada declarar-ho nul perquè es va declarar anul·lat com a conseqüència de la declaració de nul·litat de l'adjudicació, pel que no són admissibles, cap tipus de dubtes, ni suposades noves interpretacions, ja que l'òrgan de contractació ha de limitar-se, a aplicar el procediment estrictament reglat en el concurs del 2012".

És per això que s'afirma que "després de dos anys transcorreguts sense que el Departament de Territori i Sostenibilitat hagi executat la resolució de l'OARCC, així com la resolució de constitució d'una nova mesa de contractació, són un exemple d'una actuació que atempta contra els principis constitucionals que han de presidir qualsevol actuació de l'Administració".

Pel que advertia a la Generalitat de la "nul·litat de l'acord de constitució d'una nova taula de contractació per ser una revisió al marge de l'establert en el propi concurs de l'ATLL del 28 de juliol del 2012".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH