El fons de reserva de pensions de la Seguretat Social, s'esgota

Antón Alonso

Anton Alonso

Constituït per llei en 1997, rep l'any 2000, la seva primera aportació. Al llarg d'aquests anys van ser augmentant els recursos, fins que l'any 2012. Amb prou feines mesos després de l'arribada de l'actual Govern al poder, al desembre de 2011, el PP va començar a tirar mà del Fons de Reserva de les Pensions de la Seguretat Social, en diverses ocasions.

Constituït per llei en 1997, rep l'any 2000, la seva primera aportació. Al llarg d'aquests anys van ser augmentant els recursos, fins que l'any 2012. Amb prou feines mesos després de l'arribada de l'actual Govern al poder, al desembre de 2011, el PP va començar a recórrer al Fons de Reserva de les Pensions de la Seguretat Social, en diverses ocasions, l'última el passat mes de desembre de 2014, que va retirar 1.300 Milions/? (mil tres-cents milions d'euros). A aquest ritme de despesa, uns 9.000 Milions d'Euros/any, el Fons s'esgotarà en 2019.

El Fons de Reserva de Pensions constituït, com a conseqüència dels Pactes de Toledo, va ser aprovat pel ple del Congrés dels Diputats el 6 d'abril de 1995, on no es podia retirar diners.

L'any 2010 tenia acumulat uns Dipòsits propers als 70.000 Milions/? (setanta mil milions d'euros), ara, tres anys després amb "la gestió" del Govern del PP, té 40.000 Milions, o sigui, es van gastar un 40%.

Aquests "gestors" governen i manegen els diners estalviats de tots els espanyols per salvar als seus "amiguetes" de la banca (Bankia, Caixes d'Estalvis i Quiosquets financers), amb la participació de no pocs "Grans Empresaris i/o Directius " corruptes, que contracten amb diferents administracions, afavorint a la Gran Banca amb el grandiós pastís de les Pensions Privades, repetint mil vegades la mentida que les Públiques no són viables.

D'aquí a una mica, seguint aquesta estratègia i cantinela acabaran amb el que queda de l'Estat del Benestar, "la liberalització" (o sigui el pas a les mans de "amiguetes", absolutament altruistes). No tindrem Sanitat, ni Ensenyament públiques, ni Pensions (retallades de facto, en l'actualitat, ja que han derogat l'actualització referenciada a l'IPC), tot l'estan liquidant sobre la base del seu "credo egoista/neoliberal".

Als problemes creats pel pla intensiu de retallades, deterioració, desmantellament i privatització que aquest "govern" du a terme , s'afegeix Una altra Crisi, provocada per l'aparició d'un nou tractament contra el virus de l'hepatitis C, la "gestió" per part del Ministeri de Sanitat, com ja va succeir amb l'Ebola, ha estat nefasta. Des del Ministeri es va aprovar el finançament públic del tractament a un preu exorbitant, cent vegades superior al seu cost de producció, però a més sense realitzar una projecció de les persones que precisarien tractament i sense aprovar un pressupost adequat per atendre-les, alhora que es feien promeses irresponsables (recordi's que la Sra. Mato va prometre/va mentir, l'accés al tractament a l'octubre de 2014 i avui, al gener de 2015 solament uns pocs han estat tractats).

Davant la previsible patacada del PP en les urnes, el missatge està molt clar, pensen morir matant, o sigui malvenent aquest país, buidant els Fons fruit de més de 20 anys d'Estalvi dels treballadors espanyols. Mentre aquest Govern fa pujar el dèficit a unes cotes mai aconseguides, parlen amb una descarada hipocresia, cada dia, per a convenciment d'il·lusos: Espanya creix més que cap país, o som el referent de la zona euro, L'economia està desenganxant (ha de ser que ja ha arrencat el primer vol des de l'aeroport de Castelló). Ja sortim de la crisi (manera subtil de cridar a aquesta estafa) l'és història del passat... Ignoren la toçuda realitat dels més 5 Milions d'aturats.

Una ciutadania formada i informada hauria de ser conscient del dany causat a aquest país per un equip al comandament del qual s'hi hagi el Senyor dels "hilillos". Que poc aprenem!. En la "crisi del Prestige", ja va donar la dimensió del valor de la seva paraula.

Luis, es fort!!! Un dels pocs encerts del "tancrediano" President, que ni s'immuta davant la caixa A, ni la Caixa B del Partit Popular, no passaran moltes hores perquè escoltem que "Bárcenas, mai ha militat en el PP!".

Quines coses tan dolentes ha fet aquest poble per merèixer tants despropòsits i tan repetits dels nostres governants?

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH