La Diputació de Barcelona pagarà 6 milions d'euros per arranjar les depuradores de tres municipis competència de l'ACA

|

Depuradora

Catalunyapress.- La Diputació de Barcelona pagarà 6 milions d'euros per adequar, arranjar i posar al dia les depuradores de Berga, Tordera i Sant Quirze de Besora, no tenint competències en aquesta matèria, sinó que aquestes corresponen a la Generalitat de Catalunya a través de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

En l'últim ple del mes de novembre que va realitzar la Diputació de Barcelona-sempre és l'últim dijous del mes-, aquesta va aprovar la dotació de 6 milions d'euros, per dedicar-los a reformes i adequacions de depuradores d'una sèrie de municipis que no estaven especificats, i que haurien d'haver-se realitzat l'any passat. Catalunyapress es va posar en contacte amb el gabinet de premsa de la Diputació, perquè se'ls facilitara el nombre de depuradores que obstaculitzen en la proposta i el nom de les mateixes. La resposta va ser que "no ho sabien, perquè era l'ACA la que havia de dir quines obstaculitzen en aquest primer paquet. I que ens contestarien al més aviat possible". A la setmana, es va tornar a insistir i la resposta va ser la mateixa.

Davant tanta eficiència, truquem al gabinet de premsa de l'ACA i van afirmar "que no sabien res del tema i que la Diputació no tenia competències en la matèria", cosa que compartim, i al que van afegir "i que no era veritat el que estavem dient". Des de Catalunyapress se li va respondre que truqués i s'informara bé perquè el ple de la Diputació de Barcelona l'havia aprovat. Però no entrarem en els detalls, però el cas és que des d'aquesta data fins a aquesta mateixa setmana, la resposta de les dues institucions han estat que no tenien encara els noms; dos mesos i una mica més, amb la intenció de tractar que Catalunyapress es cansés i deixés el tema. Cosa que com han pogut comprovar no només no ha succeït, sinó que tenim el nombre de depuradores i els "municipis agraciats" per al goig i gaudiment de l'ACA.

Els municipis són: Tordera, Berga i Sant Quirze de Besora que es repartiran els sis milions d'euros, que el president de la Diputació, el nou banquer de la Generalitat, Salvador Esteve, ha tingut a bé a donar-li al seu cap, el president, Artur Mas . Això sí, amb el beneplàcit de tots els partits polítics de la institució que han sabut perfectament que no és competència d'ells contribuir a reformar les depuradores d'aquests tres municipis.

Les mentides reiterades del gabinet de premsa de l'ACA i de la Diputació de Barcelona són fàcils de desmuntar ja que Regi7, amb data 1 de novembre de 2014m publicava que "L'ACA invertirà 2 milions d'euros per a l'ampliació de la Depuradora de Berga". És possible que el seu gabinet de premsa no sabés res?.

També el mateix diari, amb data 27 de novembre del 2014 publicava que Berga, juntament amb Abrera, Capellades, Figueres i Banyoles, aquest últim pertany a la província de Girona, més altres municipis i ciutats d'Espanya havien estat denunciats per la Comunitat Europea per no tractar correctament les seves aigües residuals. El problema de Berga és més greu que la resta dels municipis "amenaçats de sanció" per part de la CE. Per això, el president Esteve s'ha donat pressa perquè les depuradores, competències de l'ACA no siguin sancionades i sigui aquella la que hagi de pagar la multa. En el cas de Tordera, l'alcalde del qual és diputat adjunt a la presidència, malgrat no tenir sanció, la urgència ha de ser de "tipus tècnic". Què passarà amb Abrera?, doncs amb tota seguretat entrarà en aquest segon torn d'altres 6 milions d'euros que el president Esteve aprovarà abans que es convoquin les properes eleccions municipals al maig.

Quan als responsables polítics de la Generalitat i de la Diputació de Barcelona se'ls omple la boca de parlar de transparència, la realitat, com han pogut comprovar és molt diferent. Cada vegada més intenten ocultar la informació que se'ls sol·licita, i quan a un mitjà li col·loquen el cartell de "no amic", les treballes són majors cada dia. Mentrestant, "els periodistes responsables", que no els de base, que al final són els que realitzen el seu treball encara que de vegades hagin de mentir, fan d'autèntics comissaris polítics i no de professionals. Assumirà algú la responsabilitat de la seva mal fer professional? Algú prendrà mesures?. Estem segurs que no, ni per la part política ni per la professional. Però aquí queden les dades per als ciutadans.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH