El Port de Barcelona no farà aportacions al Fons d'Accessibilitat Terrestre

|

El Port de Barcelona no farà aportacions al Fons d'Accessibilitat Terrestre

El president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, ha avançat aquest dijous que l'enclavament portuari català "difícilment" haurà de fer aportacions al Fons d'Accessibilitat Terrestre, una eina creada mitjançant reial decret a l'estiu per la qual els ports haurien d'aportar recursos en forma de préstec a llarg termini per finançar obres de connectivitat terrestre del conjunt dels 28 ports que formen el sistema portuari espanyol i que el Ministeri de Foment no pot sufragar.

"Amb els projectes que tenim avui compromesos més uns altres que puguin sorgir vinculats a l'accessibilitat terrestre, difícilment haurem de fer aportacions a aquest fons en el curt termini", ha manifestat Cambra en el marc dels Dinars Cambra, un cicle organitzat per la Cambra de comerç de Barcelona.

Mitjançant el reial decret de juliol es va aprovar la constitució d'aquest fons, si bé va quedar en l'aire la forma en què es nodriria, i Cambra ha assegurat que l'acord final en aquesta matèria ja s'ha produït.

"Fonamentalment, la qual cosa queda ben clar és que no hi ha obligatorietat d'aportació mentre que un port estigui assumint projectes propis d'accessibilitat", ha celebrat Cambra, que ha afegit que quan un enclavament portuari vulgui escometre un projecte d'accessibilitat terrestre haurà de complir una sèrie de requisits i haurà d'estar aprovat per una comissió en la qual estaran representades totes les autoritats portuàries i Ports de l'Estat.

Malgrat mostrar-se satisfet amb aquesta solució final, Cambra ha reconegut que "hagués estat molt millor que no s'hagués creat", i ha agraït el suport rebut per la comunitat portuària, la Cambra de comerç de Barcelona i la Generalitat per frenar aquesta mesura tal com estava plantejada inicialment.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH