Creu Roja recolza a més de 79.000 nens i 9.000 famílies per promoure l'èxit escolar de la infància més vulnerable

|

Creu Roja recolza a més de 79.000 nens i 9.000 famílies per promoure l'èxit escolar de la infància més vulnerable

La Creu Roja Espanyola té entre les seves prioritats el compromís amb la infància més vulnerable, especialment davant l'impacte que la crisi econòmica pugui ocasionar en el desenvolupament de la criança i en l'educació. Per tant, aquestes familas reben orientació, formació i recolzo en aquest tipus de tasques com a clau de l'èxit. 

"En el context de crisi econòmica que sofreix el nostre país, ens trobem amb un nombre considerable de famílies que pateixen especialment situacions de pobresa i exclusió social que redunden de forma directa en els nens i les nenes de les famílies més pobres" sosté Estel Rodríguez, Directora d'Infància, Estudis i Innovació Social de Creu Roja Espanyola.

Aquestes situacions de pobresa i exclusió, porten aparellades nombroses dificultats per al desenvolupament de la criança dels menors d'edat que la famílies tenen a càrrec i té conseqüències directes en el seu procés d'escolarització.

Entre les principals dificultats, per exemple, les famílies se senten desbordades davant els requeriments que se'ls fan en ocasions des del centre escolar, presenten dificultats per incorporar les indicacions que se'ls plantegen en les tutories, se senten incapaces d'ajudar en les tasques escolars dels seus fills, o no poden sufragar la compra de llibres, material escolar, vestuari adequat per assistir a les activitats de l'escola i les activitats extraescolars.

"La intervenció amb la infància i les famílies més vulnerables en matèria de promoció de l'èxit escolar és una prioritat per a Creu Roja. A través d'una acció integral des de l'àmbit de la comunitat, s'incideix en els factors socials i educatius de les famílies que condicionen l'accés i adherència al procés escolar dels nens i de les nenes, la qual cosa permet reduir el fracàs escolar" assenyala Carlos Chana, responsable del programa d'Infància en dificultats de Creu Roja Espanyola.

El projecte de Promoció de l'Èxit Escolar està present en més de 500 localitats de tot el territori i, només en 2014, han participat en les seves activitats més de 79.766 nens, nenes i joves i 9.238 famílies en situació de risc o dificultat social.

PROMOCIÓ DE L'ÈXIT ESCOLAR

"L'èxit escolar és un concepte clar per a Creu Roja Espanyola: no es tracta només d'aconseguir l'assoliment acadèmic, sinó que ha de tenir com a resultat final la inclusió i la participació dels nens, les nenes i de les seves famílies en el procés educatiu i en la comunitat a la qual pertanyen" destaca Carlos Chana.

Les actuacions del Projecte de Promoció de l'Èxit Escolar estan dirigides al suport i l'acompanyament educatiu amb la infància i les seves famílies. Entre les activitats del projecte es troben el suport educatiu, (on es treballen tècniques d'estudi o el seguiment acadèmic i la realització de tasques escolars i reforç de matèries específiques), el lliurament de berenars i de lots de material escolar, així com ajudes econòmiques relacionades amb l'escolarització i el rendiment acadèmic com a beques de menjador, transport, vestuari, ulleres o activitats extraescolars.

Al seu torn, totes aquestes activitats es complementen amb un servei de suport a les famílies on reben informació, orientació i recolzo soci-educatiu en aspectes relatius a l'escolarització i criança. La intervenció amb el nucli familiar s'orienta en dues adreces: d'una banda, la socialització dels nens, i per un altre, la informació i formació de les famílies i de la comunitat.

LA CRIDA 'ARA + QUE MAI'

Des de l'any 2012, més de 100.000 persones han rebut suport específic per la crisi des de projectes d'Infància de Creu Roja Espanyola, i aquesta dada s'explica en bona mesura per l'increment de la labor específica duta a terme per l'Organització per recolzar a les persones afectades per la crisi econòmica i el llançament de la Crida d'ajuda 'Ara + que mai' en 2012, en el qual es va incloure el projecte de Promoció de l'Èxit Escolar.

Més de 4 milions de persones han rebut suport específic per la crisi des que Creu Vermella Espanyola llancés aquesta crida amb la finalitat d'incrementar de manera immediata l'ajuda a les persones en situació d'extrema vulnerabilitat afectades per la crisi socioeconòmica.

Els col·lectius prioritaris de la Crida 'Ara + que Mai' són: Famílies amb tots els seus membres en atur; nens i nenes que viuen en llars pobres; persones majors amb responsabilitats familiars; joves parats de llarga durada, o persones sense llar.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH