Experts internacionals situen el CIDOB entre els millors think tanks del món

|

Experts internacionals situen el CIDOB entre els millors think tanks del món

Segons l'informe "Global Go To Think Tank", elaborat per la Universitat de Pennsilvània, el CIDOB és el think tank d'Espanya més valorat en les categories de "Millors think tanks del món" (centres de pensament) -on aconsegueix la posició número 58 del rànquing-, i "Millor think tank d'Europa Occidental", classificació en la qual ocupa el lloc número 15 i torna a revalidar el seu lideratge en el Sud d'Europa.

Aquests són alguns dels resultats de l'Índex 2014 de "Global Go To Think Tank" que s'ha presentat aquest matí a la seu del Center for Strategic and International Studies a Washington a les 9.00h (15.00h a Barcelona). Aquest Índex classifica els principals think tanks mundials en diferents categories i està dissenyat per identificar els centres d'excel·lència a les diferents àrees d'investigació sobre polítiques públiques i a cada regió del món. Aquestes són les categories principals del rànquing que alhora es divideixen en subcategories: Millors Think Tanks del Món; Millors Think Tanks per Regió; Millors Think Tanks per àrea d'investigació i Millors Think Tanks per a una meta especial.

EL CIDOB ESCALA SIS POSICIONS EN EL RÁNKING MUNDIAL DE THINK TANKS

El CIDOB se situa en el lloc 58 entre els 150 millors think tanks del món (ascendint fins a la posició 30 en l'en la categoria mundial que exclou als think tanks nord-americans), i millora els seus resultats respecte a l'any anterior en totes les categories del rànquing en les quals apareix. Dins de la classificació mundial apareixen altres quatre centres espanyols: Foundation for International Relations and Foreign Affairs (FRIDE) (número 79), Fundació per a l'Anàlisi i els Estudis Socials (FAES) (número 83), Real Institut Elcano (número 94) i la Institució Futur (número 137).

L'edició 2014 de "Global Go To Think Tank" ofereix poques novetats en els primers llocs del llistat dels millors think tanks del món encapçalats pel centre nord-americà Brookings Institution que torna a ocupar la primera posició del rànquing per setè any consecutiu. Li segueixen Chatham House, Regne Unit (número 2); Carnegie Endowment for International Peace, EUA (número 3); Center for Strategic and International Studies, EUA (número 4) i Bruegel, Bèlgica (número 5).

Segons l'Índex 2014 de "Global Go To Think Tank", el CIDOB és també el think tank de l'estat espanyol més valorat entre la llista dels 80 millors think tanks d'Europa occidental, situant-se en la posició número 15, per davant d'altres centres com el Real Institut Elcano (número 29), FRIDE (número 33), Fundació Alternatives (número 60), FAES (número 62), i Institució Futur (número 72).

Per primera vegada, el CIDOB apareix en dues classificacions relatives a les seves àrees de coneixement: millors think tanks en matèria de defensa i seguretat nacional, on ocupa la posició número 50 sobre 85; i en els millors think tanks en matèria de política internacional i assumptes internacionals (número 55 sobre 85). Entre els think tanks a seguir, el CIDOB ocupa la posició número 10 sobre els 75 centres que conformen el llistat.

"EL CIDOB ÉS UN REFERENT EUROPEU EN RELACIONS INTERNACIONALS

Jordi Bacaria, director del CIDOB, valora "molt positivament que en l'índex 2014 CIDOB hagi millorat totes les posicions respecte a l'any anterior i que, a més dels rànquings generals dels think tanks, el CIDOB hagi entrat per primera vegada en les categories dels temes específics que són les nostres àrees de treball, el de les relacions Internacionals i la seguretat". Per al director, "aquests resultats indiquen que les anàlisis del CIDOB arriben al públic que pretenem arribar, a més en la dimensió europea i internacional, que és la més competitiva. Estem segurs que el públic interessat, els mitjans, altres think tanks i tots els que ens han avaluat positivament valoren la qualitat i independència del nostre treball. És una fita que hem del treball del nostre equip i els patrons que ens han donat la seva confiança. El repte torna a ser seguir en aquesta línia i millorar-la si és possible ".

El "Global Go To Think Tank" és l'únic índex internacional establert per valorar el treball i l'impacte dels think tanks i és el resultat d'un procés obert de nominacions seguit d'una revisió d'aquestes per part d'un comitè d'experts. Més de 3.000 acadèmics, periodistes, decisores polítics, directors de think tanks així com finançadors de totes les regions del món han participat en aquesta edició. Aquest índex també pretén posar en valor la important labor realitzada pels think tanks i contribuir a la creació d'una xarxa transnacional i interdisciplinària d'aquests centres de pensament. Actualment, Espanya ocupa el lloc número 19 de països amb major nombre de think tanks, concretament 55, dada que posa en relleu el dinamisme d'aquestes organitzacions en la generació d'idees.

Per presentar els resultats de l'Índex 2014 de "Global Go To Think Tank" s'han organitzat sessions a 81 organitzacions de 62 ciutats en 51 països de tot el món per analitzar el paper d'aquests centres, com la qual tindrà lloc aquesta tarda a partir de les 18.00h a la seu del CIDOB, a Barcelona.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH