Entitats i professionals de l'àmbit social no veuen als pressupostos 2015 cap avanç

|

Entitats i professionals de l'àmbit social no veuen als pressupostos 2015 cap avanç

Els pressupostos de la Generalitat per 2015 presentats pel Govern no suposen cap avanç des del punt de vista social: mantenen la despesa al nivell de fa deu anys a pesar que la demanda s'ha disparat a causa de la crisi i no incorporen mesures decidides per incrementar els ingressos públics i promoure la redistribució dels recursos.

Les propostes concretes que la plataforma Pobresa Zero -formada per més de 4.200 entitats socials, així com sindicats, col·legis professionals i altres organitzacions- planteja al manifest 'Una fiscalitat injusta ens empobreix' no es veuen reflectides ni als comptes, ni a la Llei d'acompanyament dels pressupostos.

En relació a les negociacions que es mantenen aquesta setmana, Pobresa Zero recorda als grups parlamentaris les demandes de la plataforma, extensament recollides en el document que la plataforma els va presentar la setmana del 17 d'octubre, Dia Internacional per a l'eradicació de la pobresa , i reclama que els canvis que es puguin introduir comportin millores significatives en clau social.

Representants de Pobresa Zero es van reunir també amb el Departament d'Economia amb la petició explícita que el Govern donés resposta en el termini d'un mes a les aportacions fetes i, a dia d'avui, transcorreguts més de tres mesos, no hi ha hagut resposta. Per part dels grups parlamentaris, malgrat la receptivitat inicial per part de la majoria d'elles, només ICV-EUiA ha canalitzat les demandes a través d'una moció.

Les propostes per incrementar els ingressos que no han estat escoltades inclouen la reforma de l'impost sobre successions i donacions de manera que la recaptació pugui recuperar el nivell de 2008 (897 milions d'euros, enfront dels 241 milions previstos en 2014), l'increment els de els recursos humans i materials per a la lluita contra el frau i el desenvolupament d'una hisenda pròpia que garanteixi els principis de proporcionalitat i responsabilitat en la redistribució de la riquesa per assegurar la justícia global. El 24 de gener participarem en la 1ª Jornada Ciutadana per una Fiscalitat Justa per reivindicar la centralitat dels impostos com a mesura de lluita contra la pobresa i reducció de les desigualtats.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH