El 80% dels infermers assegura han vist reduïdes les plantilles de la seva unitat

|

El 80% dels infermers assegura que s'han vist reduïdes les plantilles de la seva unitat entre un 10 i un 50%

Al voltant del 80 per cent dels infermers assegura que les plantilles s'han vist reduïdes en la seva unitat o centre de treball entre un 10 i un 50 per cent, segons l'informe del Sindicat d'Infermeria (SATSE), sobre la base dels resultats d'una enquesta realitzada a Espanya a la fi de 2014 a prop de 2.400 professionals.

Així mateix, el baròmetre revela que un 60 per cent dels enquestats considera que ha empitjorat l'atenció al pacient que es presta en la seva unitat, mentre que el 25,65 per cent opina el contrari.

Quant al material amb el qual treballen habitualment, solament el 21 per cent ho considera adequat i suficient, enfront del 40 per cent que creu que és adequat però insuficient, i al 23 per cent, que opina que és inadequat i insuficient.

D'altra banda, en preguntar-los la seva opinió sobre la seva situació laboral en els últims mesos, el 40 per cent considera que ha empitjorat, solament al voltant del 12 per cent assevera que ha millorat, i la resta opina que s'ha mantingut igual. Així mateix, quant a la seva capacitat per desenvolupar les competències professionals de manera autònoma en el seu treball, gairebé el 60 per cent afirma que sí és capaç però "amb dificultat", mentre que el 20 per cent opina que no, que es limita a tècniques i tràmits burocràtics, segons l'informe.

Respecte a l'ajuda que reben quan s'incorporen a un nou servei, un 11 per cent reconeix que ningú la hi ofereix, i un 70 per cent afirma que sí, però solament els companys.

En preguntar-los si tornarien a prendre la decisió de ser infermer o infermera si tornessin enrere en el temps, el 39 per cent dels professionals enquestats afirmen rotundament que sí i el 38 per cent assenyalen que probablement la tornarien a triar. Tan sol el 4 per cent assegura que no tornaria a triar aquesta professió.

Els resultats confirmen que el 37 per cent dels infermers enquestats creu que és "molt satisfactori i gratificant" exercir la seva professió i el 51 per cent ho troben satisfactori en alguns aspectes, encara que "reconeixen que és una professió dura".

Finalment, el 64 per cent dels enquestats afirma que sí exerceix la Infermeria en el camp que desitja, el 23 per cent assevera que no i el 12 per cent lamenta que actualment no treballa.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH