El Suprem avala la retallada del salari de professors de la concertada en 2010

|

El Suprem avala la retallada del salari de professors de la concertada en 2010

El Tribunal Suprem ha avalat la retallada del salari dels professors de les escoles concertades a Catalunya que es va aplicar al juny de 2010 de forma anàloga a la reducció del salari dels docents funcionaris, en el marc del primer pla d'austeritat del Govern davant l'inici de la crisi.

En dues sentències, el Suprem dóna la raó a la Generalitat i rebutja el recurs contenciós-administratiu interposat davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per patronals de l'escola concertada, associacions de professors de la concertada i sindicats.

Les escoles concertades van impugnar la resolució dels mòduls econòmics dels concerts educatius de despesa de personal, que fixa aquesta retallada, en el marc del decreto-llei 3/2010 de mesures urgents de contenció de la despesa i en matèria fiscal per a la reducció del dèficit públic.

Demanaven la nul·litat d'aquesta resolució perquè "infringeix el principi de no discriminació per la reducció de les bases de cotització als professors dels centres concertats" en relació amb els funcionaris docents i el personal laboral de l'administració pública, i conculca el principi de confiança legítima.

El Suprem afirma que, encara acceptant "a efectes polèmics" l'exitencia d'una fallida del principi d'igualtat, aquesta no determinaria l'aplicació del règim previst per al personal de societats mercantils a altres empleats diferents, sinó exclusivament la nul·litat de l'excepció per a aquell col·lectiu, la qual cosa en cap cas provocaria el que defensa la demanda.

Un dels recursos va ser presentat per l'Agrupació Escolar Catalana (Aec); l'Associació Professional Serveis Educatius de Catalunya; la Confederació de Centris Autònoms d'Ensenyament; la Catalana de Centris d'Ensenyament; la Cristiana de Parells i Mars d'Alumnes de Catalunya (CCAPAC); la Federació d'Associacions de Mars i Paris d'Escoles Lliures de Catalunya (Fapel); l'Associació de Professors dels Escoles Cristianes de Catalunya (Apecc), i la Federació d'Ensenyament de la USOC, a més d'UGT en un recurs apart.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH