El cos gasta al dia entre el 60% i el 70% de l'energia total a respirar, bombejar sang, pensar i digerir

|

Exercici físic

El cos gasta al dia entre el 60 i el 70 per cent de l'energia total a respirar, bombejar sang, pensar i digerir, la qual cosa suposa una despesa diària d'unes 1.200 i 1.400 quilocalories.

Així ho ha assegurat la directora de la Unitat de Nutrició de la Federació Espanyola d'Indústries de l'Alimentació i Begudes (FIAB), Carolina Muro, amb motiu de la campanya 'Llicencia per menjar', una iniciativa impulsada FIAB, per la qual explica a més amb un espai propi en Radi 5 Tot Notícies de RNE. A més, l'experta ha comentat que en la vida diària o les tasques quotidianes de la llar també es consumeix energia, ja que per exemple, per a una persona de 60 quilos, dormir vuit hores suposa un consum de 576 quilocalories diàries, a caminar una hora es gasten 216 quilocalories i a passar l'aspirador seixanta minuts 244,8 quilocalories.

Per tot això, l'experta ha destacat la necessitat de realitzar exercici físic de forma habitual, però moderada, i com a complement d'una dieta sana i equilibrada. En aquest sentit, ha asseverat que petites accions com pujar les escales tots els dies o baixar-se de l'autobús dues parades abans, són accions que poden ajudar a equilibrar la balança energètica. "És important recordar que l'activitat física no ha de ser una solució temporal d'urgència per contrarestar els excessos del Nadal. L'exercici moderat ha de ser un dels pilars bàsics per a una vida saludable, però no hem de descurar el balanç energètic: la diferència entre allò que consumim i el que gastem", ha postil·lat Muro.

EL SEDENTARISME "DESEQUILIBRA" LA BALANÇA ENERGÈTICA

Per la seva banda, la catedràtica de Nutrició Esportiva i Fisiologia de l'exercici i directora del grup d'investigació Imfine, Marcela González Gross, ha avisat que el sedentarisme actual està "desequilibrant" la balança energètica i ha insistit que l'exercici és la "única part variable" de la despesa energètica. "El percentatge energètic que vam consumar cada dia dependrà de la freqüència i intensitat amb la qual practiquem exercici, però en línies generals pot oscil·lar entre el 10 i el 30 per cent de la despesa. Si volem tornar a equilibrar la nostra balança, no només perdre pes sinó mantenir-ho, aconseguir una harmonia dins de la nostra silueta i contribuir a millorar la nostra salut, hem d'augmentar el percentatge de despesa energètica lligada a l'activitat física que realitzem diàriament", ha postil·lat.

En aquest sentit, prossegueix, l'exercici físic a més dels efectes que té en el metabolisme, regula el nivell de greixos i la glucosa. Finalment, l'experta ha recordat que l'evidència científica demostra que si es realitza activitat física de forma regular i combinada amb hàbits alimentaris "saludables i equilibrats" es millorarà el funcionament de l'organisme i la qualitat de vida.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH