Cessats el gerent de l'hospital Vall d'Hebron i diversos gerents territorials de l'ICS

|

Cessats el gerent de l'hospital Vall d'Hebron i diversos gerents territorials de l'ICS

Aquest diari els explicava fa uns dies els plans del Conseller Boi Ruiz de Carregar-se l'ICS i canviar tota la seva estructura d'empresa publica, els governs territorials de l'ICS que van ser reformats en el 2006 així com deixar en precari la situació dels professionals, amén de seguir retallant les despeses sanitàries en detriment de la qualitat dels serveis.

La transparència de la qual presumeix el govern d'Artur Més solament s'aplica a aquells temes que li interessa al propi president. La consellería de Salut no ha fet pública els cessaments fulminants dels següents gerents.

El director gerent de l'hospital Vall d'Hebron ha estat cessat sense explicació alguna, malgrat la bona labor que ha realitzat a l'hospital més important de Catalunya, i en contra de l'opinió de la majoria dels professionals i sindicats. Durant el seu mandat, i malgrat les retallades, Navas ha impedit tant els acomiadaments com que la qualitat dels serveis no es veiessin perjudicats. La professionalitat del Dr Navas mai ha estat en dubte i ha desenvolupament el seu treball en càrrecs de responsabilitat amb governs de diferent color polític. Considerat un "savi", el diàleg ha estat sempre una de les seves armes per arribar a acords.

Pilar Solans, Gerent d'Àmbit d'Atenció Primària de Barcelona també ha estat cessada, sense explicació alguna. Pere Montserrat, gerent territirla de l'ICS a Tarragona i en les terras de l'Ebre, que ha estat ocupant aquest lloc solament un any, ja que el seu nomenament es va produir al gener del 2014. Home vinculat a Convergència, ha desenvolupat el seu treball tant en empreses públiques com a privades del món sanitari. Els propers canvis que s'esperen són els de l'el Dr. Alfredo García Díaz és, director gerent de la Gerència Territorial Metropolitana Sud de l'ICS, i assumeix també la Gerència de l'Hospital Universitari de Bellvitge. La Gerència Territorial Metropolitana Sud comprèn el conjunt de centres, serveis i institucions sanitàries de l'ICS a L'Hospitalet de Llobregat, Baix Llobregat, Alt Penedès i el Garraf. Inclou la Direcció d'Atenció Primària Costa de Ponent, l'Hospital Universitari de Bellvitge i l'Hospital de Viladecans. Encara que alguns dubten que aquest canvi pugui produir-se, donat els contactes professionals i personals del Dr García Díez. Els canvis en altres gerències hospitalàries i territorials continuaran produint-se. El comissionat per dur a terme l'execució del full de ruta del conseller Boi Ruiz és Pere Soler, Director Gerent de l'ICS, després que alguns dels seus antecessors renunciarà a dur a terme l'exterminació de l'ICS.

L'acord aconseguit entre CIU i ERC pot ser que tingui efectes en la sanitat catalana i en la possible substitució de Boi Ruiz, persona que no compta amb la confiança dels republicans, per la de Manel Balcells que ja sabia estat en el Departament de Salut en l'etapa del tripartit i encara que en aquesta època era un home de Carod Rovira, amb el pas del temps i donat els seus coneixement sanitaris i persona dialogant, compta amb el beneplacito d'Uriol Junqueras.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH