Alberto Fernández alerta de l'increment en un 34% de les denúncies per maltractament a gent gran

|

Alberto Fernández alerta de l'increment en un 34% de les denúncies per maltractament a gent gran

Alberto Fernández, president del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Barcelona, alerta de l'increment d'un 34% del nombre de denúncies de maltractament de gent més gran de 65 anys durant l'últim any.

En aquest sentit, el president Popular ha explicat que mentre durant 2012, els Mossos d'Esquadra van comptabilitzar 321 denúncies de persones majors per maltractament (domèstic i de gènere), durant 2013 aquesta xifra va augmentar a 430 segons resposta del Govern Municipal a pregunta del Grup Popular, la qual cosa suposa un increment d'un 34%.

No obstant això, els serveis socials de l'Ajuntament van detectar 118 persones majors maltractades, 312 casos menys dels denunciats, "evidenciant el desapercebut que passa el maltractament a aquestes persones i la necessitat d'aplicar urgentment un Pla Integral d'Actuació davant el maltractament a persones majors ja que el protocol presentat pel Govern Municipal al juny de 2014 es queda curt davant un problema que està en constant creixement". Per això Alberto Fernández ha defensat la necessitat que "aquest nou Pla inclogui una connexió directa entre els serveis socials i els Mossos d'Esquadra per actuar amb més celeritat en aquest tipus de maltractament".

Així mateix, el president Popular ha proposat l'elaboració d'un Pla d'Atenció a les persones majors maltractades i la creació d'un telèfon específic per facilitar a les persones majors el poder denunciar situacions de maltractament del que siguin víctimes.

En aquest sentit, Alberto Fernández ha explicat que la negligència, l'abandó i l'espoli econòmic són els abusos més habituals i segons indiquen dades dels Mossos d'Esquadra, els enganys amb dany econòmic i estafes a persones majors van augmentar gairebé un 40% durant 2013.

També ha recordat que hi ha pocs casos de maltractament que arriben a denunciar-se, i això fa que hi hagi pocs estudis en relació amb el tema, i per tant no es conegui el nombre real de persones afectades. Encara que el maltractament a les persones majors és poc reconegut socialment, comença a aflorar i manifestar-se amb tota la seva càrrega dramàtica i quotidiana. No en va la població cada vegada és major i per tant hi ha més personis exposades a aquest tipus de maltractament, en concret a Barcelona viuen 342.328 persones majors de 65 anys que representen el 21,2% de la població.

Finalment l'ha afirmat que "la dependència o la solitud impliquen una major vulnerabilitat i indefensió de les persones majors que poden provocar que aquesta sigui víctima de maltractaments amb més facilitat".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH