Boi Ruiz inicia el desmantellament de l'ICS davant la sorpresa i la preocupació dels professionals del sector

|

Boi Ruiz inicia el desmantellament de l'ICS davant la sorpresa i la preocupació dels professionals del sector

L'Institut Català de la Salut (ICS) posarà en funcionament en els propers dos anys un pla per canviar les estructures organitzatives d'hospitals i ambulatoris, amb l'objectiu de "promoure el protagonisme dels professionals dins de l'organització". Aquesta és el parany que amaga el fet de privatitzar/desmuntar l'ICS. Aquest era "el full de ruta" que portava sota el braç i que el seu amic, Josep Prat, amb ajuda d'alguna consultora amiga ha arrodonit a la mesura de determinats interessos.

Segons ha informat, en una nota de premsa la Conselleria de Salut de la Generalitat, el pla pretén que les plantilles de l'ICS siguin "més flexibles i adaptables als canvis". Per a això, segueix la nota, s'impulsaran accions per "identificar i potenciar el talent dels professionals", així com per incrementar el seu grau de motivació i de compromís amb la institució. Fuentes consultades de l'ICS comentaven que a hores d'ara de la pel·lícula, la qual cosa caldria "identificar i potenciar" són les capacitats dels dirigents sanitaris i acusen al Conseller de mentir sistemàticament i de voler carregar-se la sanitat pública.

Segons la Conselleria, totes les accions i canvis es duran a terme sempre comptant amb la participació dels equips directius "i els professionals de tot el territori", afirmació que segueixen sense creure's els professionals.

La institució, segueix explicant la nota de premsa, veu necessari actuar en tres dimensions: repensar l'estructura organitzativa existent; implantar sistemes de gestió per competència vinculats a resultats i sistemes que permetin detectar el potencial dels professionals, i dotar a la institució de nous sistemes d'informació i de comunicació que permetin la gestió integral. "Fins ara que han estat fent?", es preguntava amb empipament la font professional.

Els projectes, que es van començar a gestar en 2014 i es duran a terme en 2015, cosa que no és certa, per la sèrie de documents que obren en poder de més d'un professional, es basaran en la valoració i redefinició de les estructures organitzatives actuals -revisant l'ordre que defineix l'estructura organitzativa dels hospitals i l'atenció primària i la que regula les gerències territorials-.

També es revisarà, és a dir, es canviarà la l Ordre de 2006 que es va fer en el mandat de la Consellera Geli que regula les gerències territorials i es definirà "un mapa organitzatiu de llocs estratègics i d'alt impacte" dins de l'ICS en aspectes de gestió assistencial, clínica i organitzativa. Acabaran carregant-se les Gerències Territorials de l'ICS?, de moment, això acaba de començar encara que el projecte fa alguns anys que està dissenyat, planificat i amb el vistiplau del cap Boi Ruiz.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH