Defensa de la Sanitat Pública qüestiona la independència del comitè d'experts de l'hepatitis C designat per Sanitat

|

Defensa de la Sanitat Pública qüestiona la independència del comitè d'experts de l'hepatitis C designat per Sanitat

L'Associació per a la Defensa de la Sanitat Pública afirma que el comitè d'experts per a l'hepatitis C designat pel Ministeri de Sanitat està "esbiaixat i plagat de conflictes d'interès", suposadament amb els laboratoris farmacèutics que tenen les patents dels fàrmacs per tractar a aquests pacients, i, per tant, qüestiona la seva independència.

Entenen que "prova d'això és el nomenament per part del Ministeri de Sanitat de Joan Rodés, un dels metge espanyols més fortament relacionats amb les multinacionals farmacèutiques i amb Farmaindustria i un dels impulsors de la privatització de l'Hospital Clinic, actualment conegut per les seves retallades d'activitat i les seves derivacions a la sanitat privada (CVC-Capio)".

Quant a la resta de membres, destaquen la relació de cap de servei de gastroenterología de l'Hospital Ramón y Cajal el doctor Agustín Albillos, amb Roche i Gilead, per la seva col·laboració com a docent; del catedràtic de farmacologia de la Universitat Complutense de Madrid, el doctor Alfonso Moreno, destaquen que és patró de la fundació Pfizer.

Respecte al cap de servei de digestiu de l'hospital de Valdecilla, Javier Crespo, destaca la seva participació en cursos sobre hepatitis finançats per Gilead. A més, destaquen que, a part de participa en diversos assajos clínics finançats per Gilead i altres companyies farmacèutiques, és vicepresident de l'Associació Espanyola per a l'estudi del Fetge (AEEH) que compta amb el suport de diferents laboratoris.

La cap de servei de Medicina Interna de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, i Membre del CIBER, María Buti, va coordinar les jornades sobre el tractament de l'hepatitis, realitzades a Barcelona i patrocinades per Gilead; i, finalment, destaquen que Antonio Andreu, també del Vall d'Hebron, i director de l'Institut de Salut Carlos III, ha participat en l'aprovació d'un programa d'investigació sobre VIH i Hepatitis C patrocinat per Gilead.

Quant als membres internacionals, destaquen que presumptament " tenen conflictes d'interès amb Gilead i amb les altres que han comercialitzat o estan pendents de l'aprovació de la FDA, que els permeti participar en el fabulós nínxol de negoci mundial de l'hepatitis C".

Així, relaciona a Massimo Colombo, catedràtic de Gastroenterología a la Universitat de Milà (Itàlia), amb el comitè científic de la CF Gilead; i relacionat amb per ser investigador, assessor o conferenciant de Schering, Roche, Bristol-Myers, Gilead, Bayer, Novartis, Vertex i Tibotec.

Michael Manns, director del departament de Gastroenterología, Hepatología i Endrocrinología de l'Escola de Medicina d'Hannover (Alemanya), és president del comitè científic de Gilead; mentre que Jean Michel Pawslotsky, director del Centre Nacional de Referència per a Hepatitis Víriques i del departament de Virologia de l'Hospital Henri Mondor de França, ha estat assessor Gilead i d'Abbott, Boehringer, Bristol-Myers, Glaxo, Janssen, Sanofi-Aventis, Schering, Merck, Novartis, Pfizer, Roche i Vertex entre unes altres.

"Una vegada més el que està clar és que prioritzen els interessos econòmics de la indústria farmacèutica per davant del dret a la salut de la ciutadania", afirmen, després de recordar que la crisi de l'hepatitis C "ha servit per confirmar l'enorme poder de la indústria farmacèutica a Espanya i de com el Ministeri de Sanitat s'està plegant als seus interessos posposant el dret a la salut", afirma l'Associació de Defensa de la Sanitat Pública

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH