Miguel Carballeda reelegit president del nou Consell General de l'ONCE

|

Miguel Carballeda reelegit president del nou Consell General de l'ONZE

L'ONCE ha constituït el seu nou Consell General, sorgit de les X eleccions democràtiques de l'Organització, celebrades el passat 4 de desembre. Miguel Carballeda ha estat reelegit president de l'ONCE; hi haurà dos nous vicepresidents per a un total d'onze membres del Consell, dels quals sis són homes i cinc dones.

El Consell General és el màxim òrgan de representació i govern de l'ONCE. Cada quatre anys, les persones afiliades trien en votació a els qui els representaran en aquest període. De les urnes resulta la composició dels Consells Territorials i del Consell General.

L'elecció del Consell General i els Consells Territorials és conseqüència d'un procés democràtic en l'ONCE que compleix 33 anys des que, en 1982, les persones cegues van acudir per primera vegada a les urnes per triar democràticament a els qui dirigeixen el futur de l'Organització, tot això d'acord amb la Llei d'Economia Social per la qual es regeix l'ONCE, així com dels seus propis estatuts.

En el ple constituent, celebrat a Madrid i compost per 11 consellers, ha reelegit en el seu càrrec a Miguel Carballeda com a president de l'ONCE pels quatre propers anys, després d'haver aconseguit en les urnes el respatller per a la seva candidatura de 39.096 sufragis de sengles persones cegues, entre els 67.000 amb dret a vot en les últimes eleccions.

A més del president, el Consell queda format per deu nous consellers generals, cinc dones i cinc homes, entre els quals s'inclouen dues vicepresidències, una ocupada per un home i una altra per una dona. L'ONCE compleix així el seu compromís d'impulsar la paritat. El nou vicepresident primer de l'ONCE serà José Luis Pinto, qui ja exercia com a conseller general en l'anterior legislatura; i la nova vicepresidenta segona serà Patricia Sanz Cameo, fins avui directora general adjunta de Serveis Socials.

En aquesta primera reunió del Consell després de les eleccions s'ha procedit així mateix a nomenar als màxims responsables executius de les diferents àrees que conformen l'ONZE: la Direcció general de l'ONCE, al capdavant de la qual seguirà com a director general Ángel Ricardo Sánchez Cánovas; la Fundació ONZE per a la cooperació i inclusió social de persones amb discapacitat, el vicepresident executiu de la qual seguirà sent Alberto Durán López; i el grup empresarial de l'ONCE i la seva Fundació ILUNION, que tindrà com a màxim executiu i conseller delegat a Alejandro Oñoro Medrano. Així mateix, Alberto Durán ostentarà la Presidència del Consell d'Administració del Grup empresarial de l'ONCE i la seva Fundació.

COMPOSICIÓ DEL NOU CONSELL GENERAL DE L'ONCE

President: Miguel Carballeda Piñeiro

Vicepresident primer: José Luis Pinto Barroso

Vicepresident segon: Patricia Sanz Cameo

Consellers: Cristina Arias Serna, Alberto Durán López, Imelda Fernández Rodríguez, Gemma León Díaz, Gemma, Alejandro Oñoro Medrano, Ana Peláez Narváez, Eugenio Prieto Morales, Ángel Ricardo Sánchez Cánovas.

Secretari General del Consell: Rafael de Lorenzo García

PERFIL DE L'EQUIP DIRECTIU

Miguel Carballeda Piñeiro. Va néixer a Pontevedra al desembre de 1959. Va iniciar la seva relació laboral amb l'ONCE a Balears, al març de 1978, com a agent venedor, on va romandre durant nou anys. Posteriorment, ha estat director administratiu de l'Organització a Alacant; delegat territorial de l'ONCE en les Comunitats de València i Catalunya; i director general de la Institució. Al juliol de 2003 va ser triat president del Consell General de l'ONCE, càrrec que exerceix en l'actualitat. Des de juliol del mateix any és vicepresident del Comitè Español de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) i, des de l'any 2007 assumeix la Presidència de la Fundació ONCE i del Comitè Paralímpic Español.

José Luis Pinto Barroso. Va néixer a Barcelona al gener de 1968. Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, va iniciar la seva relació laboral amb l'ONCE en l'Agència de Sabadell, al juliol de 1994, com a agent venedor. Posteriorment va ser nomenat director de l'Agència de Berga (Barcelona) i va ocupar diversos càrrecs de responsabilitat en la Delegació de l'ONCE a Catalunya, de la qual va arribar a ser subdelegat territorial. Va ser triat conseller general de l'ONCE en l'IX mandat, a l'abril de 2011, ja que ocupava en l'actualitat.

Patricia Sanz Cameo. Va néixer a Madrid en 1970. Llicenciada en Psicologia per la Universitat Autònoma i Màster en Adreça de Recursos Humans per l'Institut d'empresa. Va començar a treballar a Saragossa com estenotipista en 1993. En 1997 es va traslladar a Madrid i va treballar en Arthur Anderssen i en una empresa de treball temporal. En 1998 arriba al Col·legi de l'ONCE a Madrid com a professora d'estenotipia i educació especial, abans de passar en 2000 a exercir com a responsable del departament de Benestar de la Direcció general de l'ONZE. Entre 2002 i 2007 treballa com a directora corporativa d'Organització i Recursos Humans en la Corporació Empresarial ONCE. En 2007 és nomenada responsable d'Autonomia Personal, Benestar Social i Atenció al Major de l'ONCE i en 2011 directora general adjunta de Serveis Socials per a Afiliats, on ha romàs fins ara.

Cristina Arias Serna. Neix el 14 d'octubre de 1982. Llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques per la Universitat de Sevilla i màster d'Alta Adreça de Màrqueting i gestió Comercial (ESIC Madrid), amb estudis de Responsabilitat Corporativa, Tercer Sector i Economia Social. Va iniciar la seva tasca a les àrees de màrqueting de Confortel Hotels i del departament de joc de l'ONCE. En 2010, es va incorporar com a cap de serveis socials en l'ONCE de Camp de Gibraltar para, en 2011 ser triada vicepresidenta del Consell Territorial de l'ONCE a Andalusia. També ha exercit com a coordinadora tècnica de la Taula del Tercer Sector i professora col·laboradora de la Junta d'Andalusia. És membre de l'Observatori d'Igualtat de Gènere de l'ONCE.

Alberto Durán López. Va néixer en El Ferrol (la Corunya) en 1969. Llicenciat en Dret per la Universitat de Navarra; màster en Economia i Adreça d'empreses per IESE (1996, Barcelona); programa d'alta adreça empreses IESE (PADE 2008 Madrid); expert en Defensa pel CESEDEN (XXXII promoció). Sempre vinculat a Fundosa Grup i Fundació ONCE, des de 2003 és vicepresident executiu de Fundació ONZE; al maig de 2007, va ser nomenat president del Grup Fundosa i des de maig de 2011, president de Corporació Empresarial ONCE. Vicepresident 3º de l'Associació Espanyola de Fundacions i secretari general del CERMI. Ha estat membre del Grup d'Experts de Responsabilitat Social de la Comissió Europea i del Consell Estatal de Responsabilitat Social.

Imelda Fernández Rodríguez. Va néixer en Agueria (Astúries) al novembre de 1972. És llicenciada en Dret i màster en gestió d'empreses. Inicia la seva relació laboral amb l'Organització l'1 novembre de 1999 com a treballadora de la Corporació Empresarial de l'ONCE. Al juny de 2000 s'incorpora a la Delegació Territorial de l'entitat a Astúries, com a cap del Departament de Serveis Socials per a Afiliats. Al juliol de 2003 és triada presidenta del Consell Territorial de l'ONCE al Principat, i a l'abril de 2007 és triada consellera general, funció que desenvolupa en l'actualitat.

Gemma León Díaz. Nascuda a Barcelona en 1966, i afiliada a l'ONCE en 1989, és llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona, màster en Gestió de Pimes (1990) i en Gestió d'Entitats no Lucratives (1992). Des de juny de 2007 fins a l'actualitat ha estat directora-gerent de la Fundació ONZE del Gos pigall. Entre 2000 i 2007, va ocupar el càrrec de directora del Centre de Recursos Educatius de l'ONCE a Catalunya. De 1996 a 2000, vicepresidenta del Consell Territorial de l'ONCE a Madrid. Entre els anys 1991 i 1996, va treballar en l'agència de notícies Servimedia, primer com a cap administratiu i, posteriorment, com a gerent.

Alejandro Oñoro Medrano. Neix a Sant Sebastià, el 28 de juliol de 1972. Llicenciat en Empresarials per la Universitat Sant Pablo CEU, complementa estudis amb Programa de Desenvolupament Directiu (PDD) del IESE. Des de 1997 ha exercit diversos càrrecs en el grup d'empreses de l'ONCE i la seva Fundació: conseller delegat-director general de la Corporació (2014); conseller delegat d'Alentis (2011); director general del Grup Fundosa (2009); director de gestió i control de Fundosa (2007); director general adjunt de filials del grup i administrador Fundotex (2003); conseller delegat de Sistemes Integrals Sanitaris (SIS) i del grup Flisa (1999); i gerent de l'agència de notícies Servimedia (1997); entre 1996 i 1997 va ser adjunt a l'adreça financera de Turyocio, empresa de fidelització de clients participada pel Banc de Santander.

Ana Peláez Narváez. Neix en Zafra (Badajoz) el 4 d'octubre de 1966. Primers estudis en el col·legi de l'ONCE de Sevilla i després en el Liceu Saint Ubert de Brussel·les. Llicenciada en Ciències de l'Educació i Psicologia, per la Universitat de Sevilla (1992), amb cursos de doctorat a la Universitat de Salamanca. Entre 2000 i 2004 va ser consellera general de l'ONCE. Vicepresidenta executiva de la Fundació ONCE per a Amèrica Llatina (FOAL) des de 2003 i directora de Relacions Internacionals de l'ONCE (2007-2014), amb presència en la Unió Europea de Cecs, Unió Llatinoamericana de Cecs i Unió Mundial de Cecs. Presidenta de la Comissió de la Dona del CERMI (2004-2014) i representant en el Consell del Real Patronat de la Discapacitat. Triada en 2008 per l'ONU una dels 12 experts i vicepresidenta del Comitè Internacional per a Seguiment de la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.

Eugenio Prieto Morales. Nascut a Madrid el 4 de desembre de 1976. Diplomat en Ciències Empresarials per la Universitat Complutense de Madrid i màster en Administració i direcció d'empreses pel Centre d'Estudis Financers. En 2011 és nomenat subdelegat Territorial de l'ONCE en la Comunitat de Madrid, càrrec que ocupava fins a l'actualitat. Entre 2007 i 2011 va exercir com a conseller general de l'ONCE i, simultàniament, entre 2009 i 2011, director de l'àrea de Participades de la Corporació Empresarial ONCE. Entre 2000 i 2007 va treballar en Alentis a l'àrea economicofinancera, de la qual va ser responsable a la zona centro entre 2005 i 2007.

Ángel Ricardo Sánchez Cánovas. Va néixer a Oriola (Alacant) al febrer de 1960. Inicia la seva relació laboral amb l'ONCE en l'Agència d'Elx, al juny de 1988, com a cap administratiu. Ha estat subdelegat territorial de l'Organització a València i posteriorment de Catalunya. L'any 2000 va passar a la Direcció general de l'ONCE, on va ocupar diversos llocs directius fins a ser nomenat, en 2003, director general de l'ONCE, càrrec que ocupa en l'actualitat. Des de 2011 és també membre del Consell General

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH