Em vaig a Suïssa

Agustín Rodríguez

Recentment estrenat aquest any, llegeixo, rellegeixo i no ho crec. Zurich i Ginebra són les ciutats preferides pels executius que han de traslladar-se a viure fora del seu país d'origen, segons un estudi elaborat per una consultora alemanya. L'atractiu del país centreeuropeu i paradigma de l'equilibri social, econòmic, gastronòmic i d'oci, es completa amb la ciutat de Berna en sisè lloc entre les deu primeres. Cal reconèixer que es tracta de ciutats que tenen elements molt interessants.

Recentment estrenat aquest any, llegeixo, rellegeixo i no ho crec. Zurich i Ginebra són les ciutats preferides pels executius que han de traslladar-se a viure fora del seu país d'origen, segons un estudi elaborat per una consultora alemanya. L'atractiu del país centreeuropeu i paradigma de l'equilibri social, econòmic, gastronòmic i d'oci, es completa amb la ciutat de Berna en sisè lloc entre les deu primeres. Cal reconèixer que es tracta de ciutats que tenen elements molt interessants. Són ciutats netes, i molt europees, almenys en els seus horaris. No obstant això en les "top ten" no hi ha cap ciutat espanyola. No ho entenc. Nosaltres, acostumats a mirar-nos al melic i els executius no ens volen !! que els hem fet? Serà el nostre caràcter? Serà la nostra oferta gastronòmica? Com pot ser que un executiu no vulgui venir a passejar per les Rambles, el museu Picasso, o visitar la Sagrada Família? Segueixo sense entendre-ho.

El que sí tinc molt clar és que l'última llista de milionaris elaborada per Forbes ens diu que al món hi ha 587 persones la fortuna de les quals supera els mil milions de dòlars. Clar entre aquests no es troba els executius d'empreses multinacionals, que guanyen molta pasta però no tenen tanta com aquests "millonetis". I que consti que no ho dic en to despectiu sinó en to admiratiu, perquè els asseguro que si jo fos capaç de tenir tants diners, faria molt feliç a la gent de la meva al voltant i al mateix temps procuraria fer-me feliç al meu mateix. Perquè es faci vostè amic lector una idea del que estem parlant, entre tots ells pasten una fortuna d'1,9 bilions de dòlars, una xifra superior a la riquesa que produeix en un any, un país com Espanya. Ha de ser això pel que no ens volen tant com desitjaríem. Tota aquesta opulència contrasta amb dades facilitades per l'Organització Mundial de la Salut en els quals es denuncia que el 80% de la població mundial manca d'un sistema bàsic de protecció social. Els "millonetis" no podrien fer alguna cosa?. Jo crec que alguna cosa, àdhuc que fos poc, segur que sí.

Clar que ben pensat podrien també fer molt o no, per la salut econòmica de la gent menys pudiente. Ara sabem que les famílies espanyoles dediquen més del 30% de la renda al pagament de deutes. En qualsevol cas i tornant a això que els executius no ens volen , els adverteixo que els executius d'avui són els jubilats de matí que vindran a prendre's canyes, i pinchos, a fer-se tractaments de salut a costa de la nostra seguretat social i a robar-nos part del sol que tan generosament il·lumina el nostre país. Així que si m'ho permeten jo prefereixo donar-me un homenatge i prendre'm avui mateix un bon vermouth, no vagi a ser que demà estigui prohibit per llei.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH