Treballar moltes hores augmenta el risc d'alcoholisme

|

Menys del 10% d'alcohòlics reben tractament a Espanya

L'abús d'alcohol causa més de tres milions de defuncions al món, bé per un càncer bé per un acte violent derivats del seu consum, segons dades recaptades per l'Organització Mundial de la Salut (OMS). Es considera consum de risc d'alcohol com més de 14 begudes per setmana en el cas de les dones i més de 21 per als homes.

Un nou estudi ha vinculat les hores laborals amb el consum d'alcohol, fins al punt que afirma que els empleats que treballen més de 48 hores per setmana són més propensos a beure a l'excés enfront dels quals treballen durant una setmana estàndard.

La Directiva de la Unió Europea del Temps de Treball (EUWT, per les seves sigles en anglès) assegura que els treballadors dels països de la UE tenen dret a treballar no més de 48 hores setmanals, incloses les hores extraordinàries. Però moltes persones, com els directius i els professionals amb gran formació treballen moltes més hores per aconseguir ascensos més ràpids en les empreses i en la seva carrera laboral, augments salarials i un major control sobre el treball i l'ocupació.

Estudis anteriors han trobat una relació entre les hores de treball més llargues i el consum de risc d'alcohol, però això ha implicat només petites temptatives d'estudis. Encara que l'alcohol pot ajudar a alleujar l'estrès de treballar durant llargs períodes de temps, el consum de risc també està vinculat amb dificultats en el lloc de treball, incloent l'augment de baixa per malaltia, mals resultats, deterioració de la presa de decisions i lesions professionals. Mentre l'abús de begudes alcohòliques augmenta el risc de problemes de salut adversos, incloent malalties del fetge, càncer, vessi cerebral, malaltia coronària i trastorns mentals.

Marianna Virtanen, de l'Institut Finlandès de Salut Ocupacional, i els seus col·legues van realitzar una anàlisi sistemàtica sobre l'associació entre llargues hores de treball i el consum d'alcohol. En un estudi de 333.693 persones de 14 països, van trobar que més hores de treball augmenten un 11 per cent la probabilitat d'un major consum d'alcohol. Una anàlisi prospectiva va trobar un augment similar en el risc d'un 12 per cent per a l'inici del consum de risc d'alcohol en 100.602 persones de nou països. Segons ha detectat aquest nou estudi publicat en 'The BMJtoday', les dades de participants individuals de 18 estudis prospectius van mostrar que aquells que treballaven de 49 a 54 hores i de 55 hores setmanals o més tenen un 13 i 12 per cent, respectivament, més de risc de consumir de forma perillosa alcohol enfront dels quals treballen de 35 a 40 hores per setmana.Els autors assenyalen que no es van observar diferències entre homes i dones, ni per edat, nivell socioeconòmic o regió.

Els resultats proporcionen suport a les 48 hores setmanals recomanades per l'EUWT. "El lloc de treball és un lloc important per a la prevenció de l'abús d'alcohol, a causa que més de la meitat de la població adulta té ocupació --escriu l'equip de científics--. Es necessita més investigació per avaluar si les intervencions preventives contra l'ús perillós d'alcohol podrien beneficiar-se de la informació sobre les hores de treball".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH