La banca andorrana ha demostrat que parts de l'informe del cas Pujol són falsos

|

Jordi Pujol Ferrusola va cobrar comissions milionàries per mitjançar en obres públiques

Segons ha publicat el Diari d'Andorra "la informació aportada per la banca andorrana al cas Pujol i lliurada per la família en el jutjat nombre 31 de Barcelona demostra que la Unitat d'Intel·ligència va falsificar els informes sobre els comptes que Marta Ferrusola i els seus fills Pedro, Mireia, Marta Pujol tenien a Andorra".

Cal recordar que l'informe de la Unitat d'Intel·ligència espanyola especificava que "en aquest sentit, pendents de la comissió rogatòria actualment en procés, han permès, com a gest de bona voluntat, visualitzar una captura de pantalla de moviments, no actuals i d'un sol mes de durada (09/12/2010 a 4/01/2011) on s'evidencia que Marta Ferrusola i els seus fills Marta, Mireia, Pedro i Oleguer, titular dels comptes bancaris de l'entitat esmentada, van fer fins a onze ingressos en els comptes amb valor de 3,4 milions d'euros ". I la informació s'acompanyava amb un quadre de la suposada captura de pantalla on es veia la data de les transferències, el nom de pila de qui ho ordenava, el compte de destinació i l'import.

No obstant això, sembla que "hi ha tres elements que demostren la falsedat del muntatge, encara que les xifres dels diners que es van traspassar són exactes als cèntims", segons les diligències prèvies a les quals ha tingut accés el Diari d'Andorra.

El primer error clamorós es troba en l'intent d'enganyar respecte a quan es va elaborar l'informe. La Unitat d'Intel·ligència ho situa l'1 de juliol amb l'epígraf Assumpte: Diners offshore de la família Pujol. Fiabilitat: Molt alta, dades recollides de fonts fiables i solvents. Però no és cert perquè l'1 de juliol encara no hi havia cap rogatòria demanant informació a Andorra. La primera s'acordarà pel jutge Pablo Ruz el 29 de juliol i el Jutjat 31 de Barcelona rep l'escrit de la Fiscalia Anticorrupció demanant rogatòries a Andorra i Suïssa el 31 de juliol.

El segon muntatge és la captura de pantalla on se citen els noms dels germans Pujol i Marta Ferrusola. Com tot compte xifrat a Andorra els noms no surten en la pantalla de cap ordinador, sinó que s'inscriuen amb un nombre i hi ha un document fora de la xarxa on el nombre vincula a un titular. Per exemple, en el de Marta Ferrusola era AN 91089 en una entitat i 4615 9010 en una altra.

Aquestes mentides deixen en evidència bona part de l'informe de la Unitat d'Intel·ligència, que intenta explicar que l'accés a la informació l'haurien hagut d'una entitat bancària els hauria deixat veure "la captura de pantalla com a gest de bona voluntat". Ja que el últim engany en el text s'indica que la informació està vinculada a un banc, però en realitat les dades que s'estan aportant són d'una ordre d'una altra entitat que té aquest banc com a destinatari, no com a origen. Els onze ingressos als quals es refereix l'informe policial espanyol són precisament l'arribada dels diners dels diferents germans i la mare en l'entitat. A més el text de la Unitat d'Intel·ligència intenta esquitxar directament diferents entitats del país afirmant que els vincles dels diners de la família ja estan relacionats amb l'època de Banca Catalana.

3,4 milions d'euros és la xifra de diners que tenien en els comptes bancaris Marta Ferrusola i els seus fills Pedro, Oleguer, Marta i Mireia Pujol. A data 29 de desembre de 2010, 902.000 dòlars Fer¬rusola; 1,3 milions de dòlars Mireia; 500.000 Pedro; 800.000 Marta i 800.000 Oleguer. Encara que 1.800 milions d'euros és la xifra que la Unitat d'Intel·ligència s'aventura a donar respecte als fons que creu que tenen els Pujol a Andorra entre diners directes i uns altres en possessió a través de presta nombres. L'informe cita que en fons al seu nom tenen com a mínim uns 500 milions.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH