Florentino Pérez no acudirà el dijous a la comissió d'investigació sobre Son Espases

|

Florentino Pérez declararà com a testimoni dins de 'l'Operació Púnica'

L'empresari Florentino Pérez no compareixerà aquest dijous davant la Comissió d'Investigació sobre Son Espases, tal com estava previst, al·legant "un compromís ineludible" per excusar la seva presència, segons ha informat el PSIB. En un escrit dirigit a la presidenta del Parlament balear, Margalida Durán, Pérez mostra "la seva millor disponibilitat" per trobar un altre dia per acudir.

En l'escrit, Florentino Pérez afirma ser "el president del Grup ACS, format per gairebé 1.500 empreses a tot el món, en el qual treballen més de 250.000 persones". Una de les societats que conformaven la UTE Dragatges SA, concessionària de l'HUSE, disposa de "els seus propis òrgans de govern, i en les quals jo no he ocupat mai cap càrrec, per la qual cosa entenc que no podré il·lustrar a aquella Comissió sobre el contingut que constitueix el seu àmbit específic", afegeix.

CRITIQUEN EL CAOS DE LA COMISSIÓ

Segons els socialistes, l'anunci de la incompareixença del president del Grup ACS, unit a la "omissió i falta de la documentació", conjuntament amb la negativa de la Comissió a incloure altres documents i compareixents que havia proposat el grup, "demostren el caos en què s'ha sumit el procediment d'investigació sobre Son Espases que s'ha iniciat des del Parlament, i que difícilment permetrà arribar a cap conclusió més enllà d'aquelles que pugui anhelar la majoria del PP, i que gens o poc hauran de tenir a veure amb aclarir la veritat dels fets".

D'altra banda, el PSIB ha reclamat aquest dilluns urgentment al Govern que faciliti "tota la documentació que ha omès en la Comissió d'Investigació de Son Espases". Segons diuen, han detectat la falta d'almenys set documents rellevants inclosos en el Pla de Treball de la Comissió, acordat pel PP i MÉS.

Entre aquests documents omesos es troba material sensible com les actes de la mesa de contractació de l'Hospital, l'informe de valoració fet per la consultora Global PM a instàncies de l'Ibsalut, o els informes dels col·legis d'economistes i del d'enginyers que van servir per decantar l'adjudicació cap a Dragatges en detriment d'OHL.

"Es tracta d'informació rellevant de cara al desenvolupament de la Comissió d'Investigació i inclosa dins del Pla de treball que van acordar MÉS i PP", per la qual cosa el PSIB ha instat al Govern de Balears a restituir urgentment aquesta informació, tenint en compte que les sessions de compareixences de les primeres persones anomenades a declarar comencen aquest dimarts, amb la presència dels constructors Fausto Ferrero, Mateo Sastre i Bartolomé Cursach, i de l'exalcalde de Montuïri i alt càrrec del PP, Juan Antonio Ramonell.

En l'escrit registrat pels socialistes es demana literalment que "aquesta Taula -de la Comissió d'Investigació de Son Espases- reclami els documents esmentats en Vicepresidència i Conselleria de Presidència" i també insta al conseller Antonio Gómez que "identifiqui a la persones o persones responsables de l'omissió a l'efecte d'exigència de responsabilitats, si escau".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH