Un 75% de la població sofreix ansietat al parlar en públic

|

Un 75% de la població sofreix ansietat al parlar en públic

Un 75% de la població sofreix algun sentiment d'ansietat i nerviosisme al parlar en públic, segons ha assenyalat la directora de Servei d'Adecco Professional, Susana Sosa.

En aquest sentit, Adecco ha indicat que algunes de les causes que poden provocar aquesta por, conegut com globosofobia, poden ser trastorns de la infància, inseguretat, por a ser jutjat o excessiva pressió i, ha subratllat que alguns símptomes físics d'aquesta crisi solen ser sudoració, nauseas o ritme cardíac elevat.

"Després de la por incontrolable que han sofert Pastora Soler o Joaquín Savina en els seus concerts, molts ens hem sentit identificats", ha expressat Adecco. D'aquesta manera, ha explicat que "es tracta d'una fòbia lligada especialment a posicions comercials o directives i avui dia també a qualsevol professional que té la necessitat de comunicar-se tant interna com externament".

Per això, Adecco ha recomanat que per influir en els altres és necessari tenir seguretat en un mateix i mostrar entusiasme. "Des que fem una entrevista de treball, passant de moment de convèncer en la iniciació d'un projecte o l'obtenció de finançament, hem d'estar segurs i donar una impressió de que manegem el tema del que parlem", ha afegit sobre aquest tema.

Així mateix, ha destacat que els grans experts diuen que el 90% de l'èxit d'un bon discurs o presentació té a veure amb el mètode i només un 10% és innat. A més, assenyala que el sistema educatiu espanyol no potencia el desenvolupament d'aquestes habilitats.

Segons dades de l'Observatori d'Innovació en l'Ocupació (OIE), que promou Adecco, 6 de cada 10 universitaris consideren que el salt cap al món laboral és massa gran. D'aquest mateix informe de l'OIE, Adecco assenyala que, en general, els joves consideren que la formació rebuda tant a la universitat com a les escoles de Formació Professional és inadequada.

Les dades quant a les dinàmiques de grup "són encara més alarmants", segons la consultora, ja que indica que al voltant del 85% dels joves no ha rebut cap tipus d'informació sobre aquesta tècnica de selecció de personal, "sent encara major el desconeixement que manifesten els estudiants d'Universitat pública i de FP (86% cadascun), enfront del 67% dels alumnes de la Universitat privada".

GLOBOSOFOBIA EN L'EMPRESA

D'altra banda, Adecco subratlla que "el secret de l'èxit d'una empresa està en què tots els empleats sàpiguen connectar amb el públic per transmetre confiança", per la qual cosa destaca que l'oratòria és una eina clau per a la negociació amb els competidors, amb els proveïdors i fins a amb els propis empleats de l'empresa, així com per a la persuasió de possibles clients.

D'aquesta manera, assenyala que "des del punt de vista empresarial, hi ha un dèficit en la formació dels titulats en aspectes clau, però també en habilitats que a mitjà termini van a definir l'èxit professional d'un recentment titulat, segons dades de l'OIE".

Per això, ha subratllat que crear grups de xerrades podria ajudar als empleats de les empreses a fer front a la por a parlar en públic i ha indicat que les empreses "juguen un paper crític en la curació d'aquesta fòbia". A més, Adecco assegura que els experts assenyalen que els espanyols són excessivament censors amb els altres i amb ells mateixos.

Finalment, destaca que el mètode transversal per superar la por és la preparació i recomana "preparar el discurs amb persones de confiança, no tenir por a la crítica i avançar-se i saber jutjar-se un mateix". A més, indica que un altre mètode efectiu és la pràctica i destaca que "és important memoritzar la introducció, la conclusió i les idees principals però mai memoritzar tot el text".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH