CaixaBank pagarà un cànon anual d'1,6 milions a la Fundació Bancària La Caixa

|

CaixaBank pagarà un cànon anual d'1,6 milions a la Fundació Bancària La Caixa

CaixaBank pagarà a la Fundació Bancària La Caixa un cànon anual d'1,6 milions d'euros per la marca La Caixa, el domini 'lacaixa.es' i el signe gràfic conegut com 'l'Estel de Miró'.

L'establiment del cànon consta en el protocol de gestió de la participació de la Fundació en CaixaBank aprovat pel Banc d'Espanya i que va ser rubricat al juliol, però el document no concretava la xifra, que va publicar aquest dijous 'Expansió'.

L'import és una xifra simbòlica per l'ús de la marca La Caixa per part de l'entitat financera, que al seu torn fa promoció de la fundació amb l'ús de la seva imatge en les activitats bancàries.

El protocol estipula que la llicència que té la Fundació sobre la marca té "caràcter indefinit", sempre que ostenti una participació directa o indirecta igual o superior al 30% del capital social i dels drets de vot de CaixaBank, i que no hi hagi un accionista amb una participació al capital social i els drets de vot de CaixaBank superior a la de la Fundació.

La Fundació és el resultat de la transformació de La Caixa d'Estalvis i Pensions de Barcelona en fundació bancària, que gestionarà la seva participació en CaixaBank de forma indirecta, per mitjà de Criteria.

El protocol també exposa que la Fundació promourà que la gestió de l'activitat financera de CaixaBank sigui "respectuosa amb els quals han estat els valors tradicionals de la Caixa d'Estalvis i Pensions de Barcelona".

Així mateix, vetllarà per que CaixaBank conservi el seu caràcter d'entitat de crèdit "predominantment minorista, amb una marcada vocació de servei i orientada principalment a l'atenció a les persones, a les famílies i a les petites i mitges empreses", en el marc dels principis propis de l'economia social de mercat segons han estat aquests interpretats pels principals països de la Unió Europea.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH