L'Estat Islàmic va cridar a atacar "als bruts francesos"

|

L'Estat Islàmic va cridar a atacar "als bruts francesos"

El grup terrorista Estat Islàmic liderat per Abu Bakr Al Baghdadi, 'califa Ibrahim' va fer un pas més el passat mes de setembre en el seu desafiament a Occident i va fer una crida a atacar a ciutadans europeus i americans als seus països "com sigui". Especialment, el grup yihadista es dirigia a "els venjatius i bruts francesos".

Estat Islàmic (també conegut com DAESH) es dirigia als seus seguidors perquè matin "de la manera que sigui" a ciutadans nord-americans, europeus i dels països que recolzen la coalició militar en contra seva a l'Iraq i Síria, al mateix temps que advertia a aquestes nacions que pagaran un "alt preu" per atacar-li. França és un país que s'ha implicat en la lluita contra moviments yihadistes terroristes, especialment a Àfrica.

"Ataqueu als soldats, patrons i tropes dels tawaghit (els que superen els límits marcats per Al·là). Ataqueu als seus policies, agents de seguretat i d'Intel·ligència, així com als seus traïdors agents. Destruïu els seus llits. Amargueu-los les vides i ocupeu-vos d'ells", indicava Abú Muhamad a l'Adnani, el portaveu d'Estat Islàmic, en un comunicat publicat en Internet i difós pel diari digital 'The Long War Journal' recollit per Europa Press.

"CONQUISTAREM EL SEU ROMA"

"Si podeu matar a un infidel americà o europeu, especialment als venjatius i bruts francesos, o a un australià, un canadenc o qualsevol infidel dels quals promouen la guerra infidel, inclosos els ciutadans que han entrat en la coalició contra l'Estat Islàmic, confieu una vegada més en Al·là i mateu-los de qualsevol manera o manera però feu-ho", subratllava. "Conquistarem el seu Roma, trencarem les seves creus, esclavitzarem a les seves dones amb el permís d'Al·là, l'elevat", insistia.

La trucada gairebé en forma d'ordre de l'Estat Islàmic va generar una alta preocupació entre els serveis d'intel·ligència i de seguretat dels respectius països europeus, amb grans dificultats de tenir informació directa sobre el terreny en el qual s'assenta DAESH. Segons els responsables de la lluita antiterrorista la principal preocupació són els retornats de zones en conflicte que poden tornar més radicalitzats i amb un entrenament militar i experiència en combat.

No obstant això, entre les amenaces també es troben els denominats 'llops solitaris' (figura que té entre els seus principals impulsors el terrorista amb nacionalitat espanyola i dirigent d'Al-Qaeda Mustafá Setmarian) així com les cèl·lules yihadistes autònomes com la qual podria haver atemptat a París. Aquests elements actuen moguts pel seu radicalisme sense necessitat d'haver viatjat a zones en conflicte o haver entrat en combat. Són varis els casos que han tingut lloc a Occident en els últims mesos.

ALERTA ANTITERRORISTA

Precisament al setembre va ser quan el Ministeri de l'Interior va comunicar a totes les Forces de Seguretat de l'Estat la decisió d'incrementar un grau -dins del mateix nivell- l'alerta antiterrorista a causa de l'amenaça yihadista. D'aquesta manera, Espanya mantenia el Nivell 2 (amenaça en grau alt d'atemptat), però dins d'aquesta categoria va passar de tenir un grau d'intensitat baixa al grau d'intensitat alta.

L'inici del nivell creixent d'alerta antiterrorista a Europa es va establir el 24 de maig de 2014, arran d'un incident ocorregut a Brussel·les. Un individu va aparcar un cotxe als afores del Museu Jueu (en el centre de Brussel·les) i al voltant de les 16:00 hores va començar a disparar indiscriminadament causant la mort a quatre persones.

Una setmana després va ser detingut un terrorista francès de 29 anys anomenat Mehdi Nemmouche per la seva relació amb els fets. Es tractava del que es denomina un 'foreign fighter', és a dir, un retornat de la guerra de Síria que s'havia radicalitzat a la presó a França on va passar un total de set anys per robatoris i altres delictes comuns. El detingut portava en el seu equipatge un drap blanc amb les paraules "Al·là és gran" i una inscripció en àrab de l'Estat Islàmic de l'Iraq i de Llevant.

REIVINDICACIONS

La conquesta d'Occident és l'objectiu declarat d'aquest grup terrorista que fins i tot ho ha arribat a anunciar en la seva revista DABIQ, l'òrgan d'expressió del grup. Es tracta d'una publicació editada en àrab, anglès i francès per captar adeptes a tot el món, inclòs a Occident. Aborda els assumptes sobre els quals se sustenta el califat: 'Jamaa' (comunitat), 'Hegira' (emigració), 'Manhaj' (recerca de la veritat), 'tawhid' (unitat) i, per descomptat, 'yihad' (guerra santa).

La revista deu el seu nom a un lloc de Síria en el qual va tenir lloc una batalla de vital importància segons certs mites musulmans que aborden la qüestió de l'apocalipsi. Per això, els experts consultats creuen que amb aquesta capçalera, els terroristes d'Estat Islàmic tracten de destacar les metes del califat. També a Síria és on els terroristes han establert la seva capital, concretament en Raqqa.

Fins al moment s'han publicat sis nombre de la revista. La cambra va veure la llum a mitjan octubre, es titulava 'La croada fallida' i se centrava en els quals consideren intents fallits d'Estats Units per combatre a l'Estat Islàmic. "Aquesta és l'única religió que promet la victòria".

La portada era una imatge de la Plaça de Sant Pere del Vaticà amb una bandera de l'Estat Islàmic. Aquesta ensenya consisteix en un drap negre amb la Shahada escrita sobre un cercle blanc. La Shahada és la declaració de fe per als musulmans ("No hi ha més Déu que Al·là i Mahoma és el seu profeta").

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH