El BBVA és requerit a revisar la seva cartera hipotecària i eliminar la clàusula solc dels contractes

|

BBVA

Ausbanc ha presentat un escrit davant el Banc d'Espanya en el qual sol·licita la incoació d'un expedient sancionador contra BBVA com a conseqüència d'una sèrie de fets i informacions relacionats amb l'aplicació d'una clàusula solc en un contracte de préstec hipotecari subscrit amb un associat encara quan aquesta clàusula no estava contemplada en el referit contracte i la possibilitat que BBVA estigués realitzant aquesta mateixa pràctica amb altres clients. Segons El Mundo Financer, BBVA serà el primer banc denunciat davant el Banc Central Europeu.

Segons comunica El Mundo Financiero, analitzades les al·legacions de l'escrit la Comissió Executiva del Banc d'Espanya, en la seva sessió de 23 de desembre de 2014, va acordar requerir al BBVA "perquè procedeixi a revisar els préstecs de la seva cartera hipotecària en els quals apliqui aquesta clàusula solc, identifiqui si en algun cas l'aplicació d'aquesta clàusula no està contemplada en el contracte corresponent i, en aquest cas, restitueixi immediatament les quantitats indegudament percebudes." Havent-hi el Banc Central Europeu assumit les tasques de supervisió segons el Reglament (UE) 1024/2013 del Consell, i sent BBVA una entitat significativa, s'ha procedit a posar aquests fets en coneixement del BCE dins del marc de cooperació amb les autoritats nacionals competents.

BBVA torna a destacar com l'entitat que està duent a terme les pitjors pràctiques abusives. Ja en el seu moment el Tribunal Suprem, en acte aclaridor de la Sentència del Ple de la Sala Primera de data 9 de maig de 2013, que declarava nul·la aquesta clàusula solc, assenyalava que els contractes de BBVA- de les tres entitats demandades- eren els pitjors i destacava "la seva ubicació entre una aclaparant quantitat de dades entre els quals queden emmascarades i que dilueixen l'atenció del consumidor...".

Ausbanc estudia la possibilitat de posar aquests fets i el corresponent acord del Banc d'Espanya en coneixement de la CNMV, tenint en compte la rellevància dels mateixos i la seva possible repercussió en els resultats de l'entitat.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH