CaixaBank adquireix els negocis de Barclays Bank a Espanya per 820 milions

|

CaixaBank adquireix els negocis de Barclays Bank a Espanya per 820 milions

CaixaBank ha formalitzat aquest divendres l'adquisició de la totalitat del capital social de Barclays Bank SAU per 820 milions d'euros, una vegada obtingudes totes les autoritzacions administratives necessàries.

Aquesta operació inclou la compra dels negocis de banca minorista, gestió de patrimonis i banca corporativa de Barclays Bank a Espanya.

Per la seva banda, el grup Barclays mantindrà a Espanya Barclaycard i el negoci de banca d'inversió.

Segons ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), l'import d'aquesta operació es basa en determinats ajustos previstos en el contracte de compravenda sobre una estimació del patrimoni net de Barclays Bank SAU a 31 de desembre de 2014 d'1.714 milions d'euros.

Aquest import a compte del preu s'ajustarà -a l'alça o a la baixa- en funció del patrimoni net final a 31 de desembre de 2014 de Barclays Espanya, segons els comptes anuals que es formularan i auditaran en les properes setmanes i dels ajustos acordats en el contracte de compravenda.

SINERGIES DE COSTOS PER 150 MILIONS

L'entitat que presideix Isidre Fainé preveu unes sinergies de costos anuals bruts de 150 milions d'euros en 2016 i uns costos de reestructuració de 300 milions d'euros nets d'impostos després de l'adquisició dels negocis de banca minorista, gestió de patrimonis i banca corporativa de Barclays Bank SAU.

El banc entén que aquesta operació millora la posició competitiva en segments i regions clau i genera valor per a l'accionista, amb un benefici per acció acrecitivo des de l'any 1, amb ROIC superior al 10% ja en 2016.

Una vegada obtingudes les autoritzacions del Banc d'Espanya, de la CNMV i de la Comissió Nacional de Mercats i Competència (CNMC), Barclays Bank SAU s'ha convertit en la nova filial del grup CaixaBank, al que aportarà 550.000 clients, principalment de banca minorista i banca privada i personal, una xarxa de 262 oficines, prop de 2.400 empleats i uns actius de 21.600 milions d'euros.

NOU CONSELL D'ADMINISTRACIÓ

Després de la signatura de l'acord, s'ha celebrat la primera reunió del nou consell d'administració de Barclays Bank SAU, que ha reduït a sis el seu nombre de membres i que està compost per directius de CaixaBank i presidit per Juan Alcaraz, director general de l'entitat. També formen part del consell el director territorial a Madrid, Juan Gandarias, que a més serà el director general de la nova filial del Grup Caixabank; el president de Microbank, Antonio Vila; el director general adjunt de Recursos Humans i Organització, Xavier Coll; el director executiu de Mitjans, Jordi Fontanals, i el director executiu Intervenció, Control de Gestió i Capital, Jordi Mondéjar.

Segons ha comunicat Barclays Bank SAU a la CNMV, el consell d'administració també ha acordat nomenar als vocals de les comissions delegades del consell. Així, el comitè d'Auditoria està compost per Juan Antonio Alcaraz, Jorge Mondéjar i Antonio Vila, mentre que el comitè de Nomenaments i Remuneracions estarà integrat per Juan Antonio Alcaraz, Francesc Xavier Coll i Jorge Fontanals.

En la seva primera reunió aquest òrgan ha aprovat escometre una reestructuració laboral, que buscarà la millor fórmula per adaptar-se a les noves necessitats amb l'objectiu de posar les bases per guanyar en eficiència i rendibilitat.

SENSE CANVIS EN L'OPERATIVA DELS CLIENTS

Els clients de Barclays Bank SAU mantindran el seu actual operativa bancària sense cap canvi i amb les mateixes condicions i prestacions, ja que seran atesos per l'actual personal de Barclays Bank SAU. En pertànyer al grup CaixaBank, els clients obtindran nous avantatges, com la utilització de la xarxa de 9.600 caixers de La Caixa per realitzar reintegraments a dèbit amb les seves targetes sense cap cost.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH