Ja estem en el 2015 i què?

Carmen P .Flores

Carmen P. Flores

Enrere queda el 2014, un any intens en el polític i dramàtic en el social. Milers de famílies han estat desnonades de les seves cases, sense tenir un sostre alternatiu que els aculli

Enrere queda el 2014, un any intens en el polític i dramàtic en el social. Milers de famílies han estat desnonades de les seves cases, sense tenir un sostre alternatiu que els aculli. Uns altres, gràcies a la valentia i el coratge dels seus veïns, amics i desconeguts segueixen vivint en elles. Però al llarg d'aquests 365 dies, la lluita no ha deixat pas a la tranquil·litat dels més necessitats. Els rics s'han tornat més rics, els pobres més pobres i la classe mitjana, pràcticament ,ha desaparegut. Els que haguessin de donar exemple amb el seu comportaments, no ho fan, però apliquen allò de " feix el que jo dic, però no el que jo faig". Pura hipocresia i mal exemple. Els casos de corrupció segueixen aquí, sense que ningú de debò, no només de boca, faci res. A alguns dels "il·lustres" corruptes els veiem asseguts en els escons, pocs trepitgen la presó, tret que algun jutge honest o un altre rebotat amb els seus superiors li fiqui mà al tema. Com deia Joan Baez " Si no baralles per acabar amb la corrupció i la podridura, acabaràs formant part d'ella".

Tenim un país on els governants, es preocupen més de les "consultes" que dels seus ciutadans, sobretot dels més vulnerables; els nens i els ancians .El Papa Francisco diu que "Els nens i els ancians construeixen el futur dels pobles. Els nens perquè portaran avanci la història, els ancians perquè transmeten l'experiència i la saviesa de la seva vida. Aquesta relació, aquest diàleg entre les generacions, és un tresor que hem de preservar i alimentar". Això no està ocorrent, no els preocupa al govern, solament cal tornar a escoltar els diversos discursos dels nostres dirigents aquestes festes . Ens trobem davant un país va dividir, i algú va dir que un país dividit solament porta a la mort d'est. Les aspiracions del president Mas d'encapçalar una candidatura unitària, no és el prioritari ara; la gent, els seus problemes, i donar resposta a això hauria de ser la prioritat número u del governant, la resta és senzillament ocultar la incapacitat per solucionar-los. Les mentides, l'engany i la falta de transparència es paga molt car a curt i mig termini.

A aquest nou any li demanem més sentit comú i honradesa per als nostres governants i que la salut, el treball i la solidaritat ens acompanyi a tots en un any que també ens va a tenir molt entretinguts.

Carmen P. Flores

Directora

www.catalunyapress.cat

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH