Guindos diu que un nombre molt elevat de projectes d'interconnexió del 'Pla Juncker' beneficia Catalunya

|

Guindos diu que un nombre molt elevat de projectes d'interconnexió del 'Pla Juncker' beneficia Catalunya

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha explicat aquest dimarts que dins dels 53.000 milions d'euros sol·licitats per Espanya en el marc del 'Pla Juncker', uns 25.000 milions tenen a veure amb projectes bàsicament d'interconnexió energètica, i que "un nombre molt elevat" se centren a Catalunya.

Així ho ha indicat en resposta a una interpel·lació en la Cambra alta del senador de CiU Salvador Va calmar, en la qual ha aprofundit que "tot el que té a veure amb interconnexions de llum i gas, així com de transports en el Corredor Mediterrani, està aquí".

D'altra banda, el ministre d'Economia ha indicat a més que per al disseny final de les propostes de projectes que elevarà Espanya a la Comissió Europea es realitzarà prèvia consulta a les comunitats autònomes i als agents econòmics.

Guindos també ha explicat que altres 11.000 milions d'euros del muntant sol·licitat per Espanya està relacionat amb projectes de R+D+i, sobretot en l'àmbit de les pimes i de la Universitat; altres 6.000 milions d'euros a projectes de transports i altres 5.000 milions d'euros a infraestructures socials i medi ambient.

Sobre per què Espanya va traslladar una sola pàgina a la Comissió Europea sobre la seva proposta de projectes a desenvolupar, Guindos ha explicat que "Espanya ha participat molt activament i ha enviat un nombre molt elevat de projectes", si bé en la proposta final els "va agrupar" atès que molts d'ells no passaran finalment "el filtre" i encara cap la possibilitat d'incloure molts altres nous.

D'altra banda, el ministre d'Economia ha indicat que Espanya "ha plantejat dubtes perquè hi ha qüestions obertes". Per exemple, s'ha referit a la possibilitat que els Estats membres aportin al fons de 21.000 milions d'euros inicials, que haurien d'atreure 315.000 milions d'euros d'inversió privada. Sobre aquest tema, ha assenyalat que Espanya té "predisposició positiva" a aportar, però que caldrà estudiar les condicions en les quals es faria aquesta aportació.

Finalment, Guindos s'ha mostrat conscient que "el que no es faci ara (en termes de recepció de recursos europeus) difícilment es podrà fer posteriorment", i ha indicat que "Espanya ha d'aprofitar per reasignar aquests recursos entre els sectors econòmics en funció del nou model de creixement".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH