Gairebé dues de cada tres directives denuncia discriminació en els salaris de les dones

|

Ordinador

El 65,1% de dones directives espanyoles creu que encara existeix discriminació salarial per a les dones en l'àmbit empresarial, percentatge dos punts superior al de fa un any, segons una enquesta d'Adecco realitzada a una mostra de 400 dones directives procedents de diversos sectors d'activitat.


De les dones que pensen que encara existeix discriminació salarial, el 27,9% denúncia que aquesta és encoberta i que en moltes ocasions les dones són víctimes de males pràctiques per rebre menors salaris que els seus homòlegs masculins. Només el 34,9% de les enquestades afirma que ja no existeix dóna discriminació salarial entre gèneres quan es tracta de la mateixa categoria professional.El 46,5% de les directives reconeix haver sofert algun tipus de discriminació al llarg de la seva carrera pel fet de ser dona, un percentatge menor al registrat en l'anterior enquesta, quan així ho afirmava el 53% de les consultades. Dins d'aquest col·lectiu, set de cada deu afirma que la discriminació soferta va ser en matèria salarial, enfront del 14,3% que parla de problemes per promocionar en l'empresa i el 9,5% que denuncia irregularitats en els processos de selecció per a altres companyies diferents a la qual treballen en l'actualitat. A més, un 23,2% assegura que ha experimentat algun problema amb empleats pel fet de ser dona.


En matèria de conciliació de la vida personal i laboral, més de la meitat de les directives, en concret el 51,2%, pensa que Espanya està a la cua dels països europeus, encara que reconeixen l'esforç de les seves empreses per facilitar aquesta labor, doncs una de cada tres creu que mesurades de conciliació més que suficients en la companyia per la qual treballen.


Per a sis de cada deu dones directives espanyoles existeix major igualtat entre dones i homes en la resta dels països europeus que a Espanya. El restant 37,2% creu que la situació és similar i cap contempla la possibilitat que la situació sigui pitjor en la resta d'Europa del que és a Espanya.


Per a les executives, la principal dificultat a l'hora d'aplicar mesures d'igualtat en les empreses estreba que els consells d'adreça desconeixen l'impacte positiu d'aquestes en la rendibilitat de l'empresa (60,5%).


LA QUOTA FEMENINA EN ELS CONSELLS NO AGRADA DEL TOT.


Una de les mesures més freqüents per aconseguir la paritat en l'àmbit empresarial és la implantació de quotes femenines en els consells d'administració de les empreses. Actualment només el 16,8% dels consellers de les empreses de l'Ibex és dona, segons l'últim informe de la Comissió Europea i la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).


No obstant això, aquesta mesura no acaba de comptar amb l'aprovació de les directives, ja que només el 41,9% la veu com alguna cosa positiu que ajudi a normalitzar la situació de manera transitòria.


El 37,2% creu que aquesta imposició no ajuda a les dones a aconseguir llocs directius, sinó tot el contrari: pot ser perjudicial per aquelles ben preparades en poder qüestionar-se si el seu lloc correspon a la seva vàlua o deriva de la quota. Finalment, el 20,9% de les consultades creu que aquesta mesura és indiferent per aconseguir la igualtat.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH