dissabte, 4 de juliol de 2020

Condemnen als administradors d'Afinsa a cobrir un 'forat' comptable d'1.825 milions

|

Condemnen als administradors d'Afinsa a cobrir un 'forat' comptable d'1.825 milions

El Jutjat del Mercantil nombre 6 de Madrid ha condemnat als administradors d'Afinsa Bienes Tangibles S.A. al fet que paguin als creditors de forma mancomunada el 'forat' comptable que es va generar en l'entitat per valor d'1.825 milions d'euros.

El jutge qualifica com a culpable l'incident concursal d'Afinsa Bienes Tangibles S.A., i declara com a persones afectades per aquesta qualificació a Juan Antonio Cano Cuevas, Carlos de Figueiredo Escribá i Vicente Martín Peña.

La sentència assenyala que aquestes tres persones queden inhabilitats per espai de quinze anys, des de la fermesa de la resolució, per administrar béns d'altri, representar o administrar a qualsevol persona, exercir el comerç o tenir càrrec o intervenció administrativa o econòmica en companyies mercantils o industrials.

El jutjat també els condemna a la pèrdua de qualsevol dret que tinguessin com a creditors concursals o contra la massa i els obliga a retornar els béns i drets que hagin obtingut indegudament del patrimoni. Així mateix, els obliga a pagar mancomunadamente als creditors concursals i contra la massa, en concepte de dèficit patrimonial, cadascun d'ells el 33,333 per cent de la quantitat que es precisi per satisfer el total dels crèdits concursals i contra la massa que no resultin satisfets en ocasió de la liquidació de la massa activa, la qual cosa es valora prudencialment en 1.823,5 milions d'euros.

El jutjat absol al fundador d'Afinsa, Albertino de Figueiredo, al no quedar acreditat que exercís com a administrador en els dos anys anteriors a la declaració concursal, i absol als col·laboradors i cooperadors demandats pel Ministeri Fiscal al no resultar tampoc acreditada la seva participació en els fets.

L'extensió de la condemna al pagament del dèficit concursal se centra en els administradors socials en els dos anys anteriors al concurs i es basa tant en la incorrecta comptabilització de les quantitats lliurades pels clients en virtut dels contractes filatèlics (en ometre's en els comptes el compromís futur de restituir aquestes quantitats) com en la sobrevaloració dels segells.

D'haver estat correctament comprovats els compromisos de restitució dels diners -aclareix la sentència-, lliurat pels clients i el valor real dels segells, Afinsa hagués estat en situació de concurs anys abans de la seva intervenció judicial per part de l'Audiència Nacional i la seva declaració de concurs, per la qual cosa la qualificació culpable del concurs també es basa en el retard a sol·licitar aquesta declaració concursal.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH