dimecres, 27 de octubre de 2021

Oxfam assegura que faran falta 75 anys perquè s'eradiquin les desigualtats salarials i de gènere

|

Títol de la imatge

L'organització no governamental Oxfam ha assegurat que faran falta almenys 75 anys perquè s'eradiqui la desigualtat de gènere i la disparitat salarial entre homes i dones i ha demanat al G20 que abordi la situació i que adopti les mesures necessàries per eradicar la discriminació de la dona.

Malgrat això, actualment aquests problemes es troben un procés de molt lenta i progressiva disminució, segons un informe que han publicat aquest dilluns.

L'informe ha advertit que els objectius de creixement del G20 no podran materialitzar-se tret que s'avanci en l'àmbit dels Drets Humans de les dones -concretament en el terreny laboral-, en la protecció social i en les polítiques fiscals. Tot això permetrà la fi de la discriminació sistémica i l'exclusió econòmica de les dones.

"Aquesta bretxa entre homes i dones reflecteix una forma de desigualtat bàsica i arrelada que afligeix als països del G20 malgrat els assoliments indiscutibles aconseguits en altres àrees", ha afirmat la directora executiva d'Oxfam, Winnie Byanyima. També ha afegit que "si la taxa d'ocupació remunerada de les dones fos igual a la dels homes, el PIB d'Estats Units incrementaria un 9%, el de l'Eurozona un 13% i el de Japó un 16%".

Byanyima, ha assegurat que, en general, tant als països del G20 com en els quals no pertanyen al grup, les dones sofreixen discriminació en àmbits institucionals, salarials i familiars, tenen major presència en les ocupacions a temps parcial, i realitzen la major part del treball no remunerat.

Segons Oxfam, si els treballs no remunerats que realitzen les dones, com la cura dels nens o les labors domèstiques, anessin reconegudes, podrien suposar entre un 20 i un 60 per cent addicional al Producte Interior Brut (PIB) dels països del G20.

"El desenvolupament i creixement econòmic només podran ser considerats inclusius i suposaran una diferència positiva en les vides de totes les persones si els homes i les dones tenen igualtat d'oportunitats per beneficiar-se d'ells, es respecten els Drets Humans i es persegueix el desenvolupament sostenible", ha assegurat José María Vera, director general d'Oxfam a Espanya. "No estem parlant d'un problema de dones, sinó d'un problema sistémico que afecta al benestar de totes les persones, tant als països pobres com en els rics", ha afegit.

UN COMPROMÍS QUE NO S'HA COMPLERT

En el cim del G20 celebrada a Mèxic l'any 2012, els líders del G20 es van comprometre a abordar els obstacles que provoquen la discriminació de les dones i impedeixen la seva participació social i econòmica plena, però des de llavors i segons l'organització, s'han realitzat pocs progressos.

"La presidència australiana del G20 té l'oportunitat de complir aquest compromís treballant per aconseguir un creixement econòmic que sigui veritablement inclusiu i promogui els drets de les dones", ha explicat José María Vera.

Segons Oxfam, l'establir uns objectius de desenvolupament i independents sobre desigualtat econòmica, igualtat de gènere i drets de les dones, l'impulsar polítiques d'ocupació digna i eliminar les diferències salarials posant fi a la discriminació i facilitant la conciliació familiar són algunes de les mesures a prendre en els propers anys.

Per aconseguir reduir la discriminació Oxfam recomana la millora de l'accés als serveis d'atenció a menors i persones majors, una major protecció de la seguretat social, el foment del finançament dels serveis públics i l'ampliació dels drets per baixa parental.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH