Una dona intenta cremar-se a les oficines de Procasa

|

Desnonaments

Una dona s'ha ruixat gasolina en l'oficina de l'empresa promotora d'habitatge públic de l'Ajuntament de Cadis (Procasa) amb la intenció de cremar-se per tractar d'impedir així el desallotjament de l'habitatge en la qual resideix, que estava previst que es dugués a terme aquest dimecres 28 de maig. L'Ajuntament de Cádiz assegura que la família de la dona està ocupant aquest habitatge des de març de 2013 "de forma il·legal".

La Policia Nacional ha confirmat a Europa Press que la dona s'ha ruixat gasolina encara que se li ha impedit que es calés foc. Els agents s'han personat en el lloc dels fets i poc després han arribat els serveis sanitaris que han atès a la dona.

En una nota de premsa, l'Ajuntament de Cadis exposa que la família, composta per un matrimoni i dos fills de 16 i 19 anys, ocupa des de març de 2013 "de forma il·legal" l'habitatge municipal situat al carrer Grazalema.

L'Ajuntament de Cadis desvetlla que en el matí d'aquest dimarts el regidor d'Habitatge, Pablo Román, acompanyat de diferents tècnics de Procasa, ha estat reunit per espai de tres hores amb la dona, "que finalment ha amenaçat amb calar-se foc, alguna cosa que ha estat evitat pel propi regidor".

Així mateix, ha recalcat que la família "ha estat atesa tant pels serveis socials com per l'empresa municipal de l'habitatge Procasa des de fa mesos per buscar una solució al seu problema d'habitatge".

Procasa va sol·licitar "l'adopció d'una mesura cautelar de desallotjament de l'habitatge pel perjudici que aquesta situació d'ocupació il·legal de l'habitatge estava ocasionant a la família adjudicatària de la mateixa, procedent del Registre Municipal de Demandants d'Habitatge".

El Consistori gadità exposa que, amb data de 29 d'agost de 2013, el jutjat va dictar una providència en la qual s'acordava el desallotjament de l'habitatge pel 20 de setembre, encara que aquesta família va procedir a sol·licitar una ajornament.

Després de remetre el Jutjat aquest escrit a Procasa, l'empresa promotora d'habitatge públic de l'Ajuntament de Cadis "no s'oposa i s'acorda posposar el desallotjament fins al 31 d'octubre, acordant-se aquesta data mitjançant Providència del Jutjat". Una vegada s'apropa la data el denunciat torna a sol·licitar un nou ajornament, fixant-se aquest "sense l'oposició de Procasa" fins al 31 de desembre de 2013.

Arribat el moment, "novament es demana el tercer ajornament acordant-se la suspensió del desallotjament i assenyalant una nova Providència com a nova data l'1 de febrer de 2014, encara que en aquesta ocasió el Jutjat adverteix expressament que es tracta d'un termini definitiu, ja que cal tenir en compte que altres persones tenen millor dret per ocupar la mateixa, per la qual cosa la situació no es pot mantenir en el temps".

L'Ajuntament de Cadis ha ressaltat que aquest advertiment es fa a instàncies del Ministeri Fiscal en un informe emès el 26 de desembre de 2013.

El Consistori gadità ha detallat que la família segueix romanent en l'habitatge "fins que el passat 13 de maig es dicta una nova Providència en la qual, davant l'incompliment del desallotjament requerit per l'1 de febrer, s'acorda el llançament pel 28 de maig", és a dir, aquest dimecres.

L'equip de govern de l'Ajuntament de Cadis afirma que des de Procasa "s'ha evitat fins a en quatre ocasions el desallotjament de l'habitatge posat que s'han sol·licitat un total de quatre ajornaments des de setembre de 2013 fins avui, i l'Ajuntament mai s'ha oposat a cap d'ells, demostrant així la seva voluntat de col·laborar per evitar que aquesta família es quedi al carrer".

Igualment, s'explica que la Delegació de Serveis Socials de l'Ajuntament de Cadis "ha atès en diverses ocasions a aquesta família, concedint-li una ajuda d'1.000 euros per a lloguer d'habitatge al gener de 2014, encara que aquesta ajuda no ha estat justificada".

"Des de gener fins a la setmana passada aquesta família no ha tornat a requerir l'atenció de Serveis Socials, que li va oferir ajuda per a lloguer periòdic encara que ha de justificar que aquests diners va ser dirigits per a habitatge, fet que no ha ocorregut encara", apunta el Consistori.

No obstant això, matisa que "se li ha ofert que busquin un habitatge de lloguer per poder oferir-los les ajudes".

L'equip de govern insisteix que aquesta família "ha de buscar un habitatge perquè pugui procedir-se a la concessió d'ajudes de lloguer periòdic que s'ofereixen des de la Delegació de Serveis Socials".

Així mateix i davant l'imminent desallotjament decretat pel Jutjat, també se li ha ofert "un allotjament d'urgència en una pensió, alguna cosa que també ha estat rebutjat". L'Ajuntament de Cadis apunta a més que "hi ha una família que té a un dels seus membres té una discapacitat i que procedeix del Registre de Demandants d'Habitatge a la qual se li ha adjudicat aquest habitatge".

Finalment, ressenya que "segons els informes dels tècnics municipals", aquesta família "està en una situació de major necessitat per ocupar la mateixa i, per descomptat, ho farà d'una forma legal sota els criteris estipulats en aquest registre per a l'adjudicació d'habitatges municipals".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH