Juncker serà el primer candidat a intentar formar la majoria necessària per ser president de la Comissió Europea

|

Juncker serà el primer candidat a intentar formar la majoria necessària per ser president de la Comissió Europea

La Conferència de Presidents, que componen el president del Parlament Europeu i els presidents dels grups polítics, s'ha reunit aquest matí abans del sopar informal dels caps d'Estat i de govern dels 28 Estats membres que tindrà lloc aquesta tarda a partir de les 19h00, i ha declarat que Jean-Claude Juncker serà el primer candidat per intentar formar la majoria necessària per ser president de la Comissió Europa. 

La declaració número 11 sobre l'article 17, apartats 6 i 7, del Tractat de la Unió Europea indica que: "el Parlament Europeu i el Consell Europeu són responsables conjuntament de la bona marxa del procés que condueix a l'elecció del president de la Comissió Europea. Per tant, abans de la decisió del Consell Europeu es mantindran les consultes que siguin necessàries entre representants del Parlament Europeu i del Consell Europeu, en el marc que es consideri més adequat. Aquestes consultes, d'acord amb el que es disposa en l'article 17, apartat 7, primer paràgraf, tractaran del perfil dels candidats al càrrec de President de la Comissió, tenint en compte les eleccions al Parlament Europeu. Les modalitats d'aquests consultes es podran precisar, en el moment oportú , de comú acord entre el Parlament Europeu i el Consell Europeu. De conformitat amb el Tractat i tenint plenament en compte el resultat de les eleccions europees, ens comprometem a dialogar ja consultar als presidents dels grups polítics del Parlament amb l'objectiu de determinar qui serà el/la candidat/a europeu a la presidència de la propera Comissió Europea, provinent de la família política que sigui capaç d'acumular la majoria qualificada al Parlament Europeu."

Així, el candidat del grup polític més important, el Sr. Jean-Claude Juncker, serà el primer a intentar formar la majoria necessària.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH