Les Ampa creuen que la Lomce crearà col·legis "menys democràtics"

|

Manifestació

Les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (Ampa) consideren que la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (Lomce) limitarà la seva poder i crearà col·legis "menys democràtics".

Aquestes són algunes de les conclusions del 'Llibre Blanco de la participació de les famílies', elaborat per la Fundació Jaume Bofill i presentat aquest dissabte en l'I Fòrum de Famílies i Educació, al costat del president de la fundació, Ismael Palacín, i representants de les Ampas catalanes.

Les opinions obtingudes després d'enquestar a 1.228 Ampas catalanes, 1.500 equips directius d'escoles i 1.500 famílies d'alumnes de 0 a 16 anys conclouen que la Lomce "ratlla la inconstitucionalitat" quant a la participació de la comunitat educativa, ja que minimitza el seu pes en la presa de decisions rellevants en els centres.

El llibre exposa que el 84,4% de les famílies estàs associades a les Ampa, i els elements que desincentivan la participació són tenir uns ingressos baixos, sota nivell d'estudis i la monoparentalidad.

Aquestes variables fan que les famílies d'origen estranger participin menys que les autòctones a les escoles, encara que a igualtat de condicions socioeconòmiques, la probabilitat de participar de pares autòctons i estrangers s'iguala als sis anys d'estar a la mateixa escola.

Les famílies consideren que no reben el reconeixement i l'espai de participació que els corresponen: el 70% de les Ampas voldrien participar a la programació anual dels centres i el 60% en l'elecció del director.

Les entitats tenen una quota anual mitjana de 27 euros, que garanteixen serveis bàsics especialment relacionats amb la conciliació familiar, com l'acolliment matinal i els serveis complementaris al menjador.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH