David Ferré : "Tot i el nou dividend digital quedaran 24 canals lliures per ser assignats a TDT"

|

David Ferré : "Encara que el nou dividend digital quedaran 24 canals lliures per ser assignats a TDT"

Purificació González.- Ahir el conseller Homs va convocar una roda de premsa on anunciava l'intenció del Gobierno de reduir a la meitad els canals de TV3. En aquest sentit, David Ferré, president de la Comissió d' Infraestructures TIC del Col·legi Enginyers Tècnics i Pèrits de Telecomunicació de Catalunya (COETTC) afirma que segons les dades que manega a l'actualitat, "de 40 canals disponibles a l'aire per enviar senyal de TDT el Gobierno sol permetrà emetre 1. Quelcom que significa "un 3% de l'espectre total ".

Afegint que "la meitat de l'espai elèctric assignat: Quantificant la realitat es que TVC te actualment 2 canals (c44, c21) assignats dintre de tot l'espectre (C21 al c69) i el govern vol anular la llicencia a un d'ells per tant el Gobierno vol assignar únicament 1 canal a l'aire per TV3".

Malgrat no haver rebut "l'escrit del govern per poder analitzar les al·legacions que fan per justificar tècnicament aquest canvi" però " amb les dades de les que disposo avui , tot i el nou dividend digital, quedaran molts canals lliures en el aire per poder ser assignats a cadenes de televisió. En concret del 21 al 60, és a dir 40 canals disponibles per tdt (i cada canal podrà portar 4 cadenes)" segons el president de la Comissió d'Infraestructures del COETTC.

Així segons David Ferré, "actualment (incloent els 2 canals de TVC) s'estan utilitzant 15 canals, per tant tot i el dividend digital encara hi haurà lliures 24 canals en l'aire per assignar a noves freqüències" i en aquest sentit Ferrer afirma "donem la raó al portaveu del govern Homs quan afirma que ens volen treure de l'autopista quan hi ha prou espai per a tots".

Ferré a més afirma que existeixen alternatives perquè TV3 pugui complir amb el decret del Gobierno de Rajoy i per això afirma, "TVC deixarà d'emetre en HDTV: No es tant un motiu tècnic sinó estratègic, es a dir, la majoria de ciutadans va canviar el receptor TDT al 2009 i va comprar receptors no compatibles amb alta definició. Han passat 5 anys i la gent no s'ha actualitzat, com es lògic, continuen amb els seus TV amb receptors TDT d'aquell moment que no són de Alta Definició. I amb aquestes dades, per temes estratègics de share, es preferible tancar el canal alta definició i emetre en baixa definició perquè així tots els receptors de Catalunya puguin veure TV3. Tècnicament parlant i en be de la innovació, crec es un greu error, tot i que entenc que a vegades el que tecnològicament sembla ideal, política i estratègicament no ho son".

Al temps David Ferré creu que "enterrar de manera definitiva la reciprocitat de canals: En el 2on canal de TV3 actual s'emet el canal TV3 en baixa alta definició i el canal IB3 de illes balears i en el seu moment la TV Valenciana. Si s'obliga a tancar, no podrem veure IB3 ni TV Valenciana si tornesis a emetre"

Així "disposar únicament d'1 sol canal TDT en un espectre que en permetrà disposar de 2,5% de l'espectre. Un espectre que sol s'utilitza a Catalunya, es a dir, la senyal de TDT te una cobertura limitada de màxim 64Km, per tant que la resta d'Espanya necessiti alguna freqüència no es motiu perquè a Catalunya nomes puguem disposar del 2,5% de l'espectre. Les senyals que s'emeten a Madrid o Andalucia, no arriben a Catalunya i per tant, l'espectre aquí queda lliure".

En tot cas afirma David Ferré "a partir de 1 gener 2015 entrarà en vigor el dividendo digital i en el col?legi d'enginyers tècnics de telecos hem fet una guia per la ciutadania que ajudarà a saber que fer per adaptar-se fàcilment al canvi i estalviar"

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH