La llei Wert menysté la FP

Eva Parera

Entre els molts aspectes negatius de la llei Wert per l'educació -antiquada, recentralitzadora, allunyada de la demanada per la societat i ignorant de les recomanacions de la comunitat educativa-, la seva visió de la Formació Professional constata la nul·litat d'aquesta norma per millorar la qualitat de l'ensenyament.

Entre els molts aspectes negatius de la llei Wert per l'educació -antiquada, recentralitzadora, allunyada de la demanada per la societat i ignorant de les recomanacions de la comunitat educativa-, la seva visió de la Formació Professional constata la nul?litat d'aquesta norma per millorar la qualitat de l'ensenyament.


El model que proposa el PP per a l'FP corrobora el que ja temien i han denunciat reiteradament els professionals de l'educació: és erroni i improvisat, busca maquillar estadístiques i respon més a un desig ideològic de centralització del ministre que a criteris de qualitat.


Cal dir-ho sense embuts: l'únic que demostra el PP amb la seva llei és el seu objectiu de sortir millor a la fotografia europea de l'educació espanyola en lloc de preocupar-se per millorar la formació dels nostres alumnes. El que vol imposar el govern de Rajoy ataca els mateixos fonaments de la FP i, lluny de motivar i afavorir la continuïtat de l'alumne en els estudis -especialment del que té problemes-, els allunya i, fins i tot, els arracona.


Tot plegat és un nou disbarat educatiu que es fa amb pressa i precipitació. Ara, davant d'unes eleccions europees, cal dir que no és el model que vol Europa. Els països europeus amb millor nivell educatiu busquen precisament en la FP una formació que apropi i faciliti la incorporació dels estudiants al mercat laboral, demana una major interacció entre el sistema educatiu i la realitat laboral i, en definitiva, lluny de ser una educació per sortir del pas i per maquillar estadístiques, pretén posar els fonaments d'eficiència, capacitats i bona formació dels futurs professionals.


Bé faria el PP d'entendre que la FP és una peça cabdal del sistema educatiu, i per tant, retirar aquest projecte ja que devalua la Formació Professional. Mai és tard per prendre una bona decisió que, en aquest cas, no pot ser una altra que fer marxa enrere i arribar a un gran pacte d'estat per l'educació que sigui útil com a mínim per a una generació en lloc de tirar endavant una norma que no aguantarà ni una legislatura.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH