Tres de cada quatre immigrants irregulars a Espanya creuen que la seva salut està deteriorada

|

inmigracion

El 73,1 per cent dels immigrants que es troben a Espanya en situació irregular creu que el seu estat de salut està deteriorat, especialment pel que fa a la seva salut mental, que és dolenta o molt dolenta pel 40 per cent d'aquest col·lectiu.

Així es desprèn de l'últim informe europeu de l'organització Metges del Món realitzat amb més de 16.000 immigrants atesos en 25 ciutats de vuit països europeus, dels quals 130 residien en 11 ciutats espanyoles (Almeria, Málaga, Sevilla, Bilbao, Madrid, Palma de Mallorca, Zaragoza, Toledo, Santa Cruz de Tenerife, València i Alicante).

Una vegada ponderades les dades per equiparar tots els països de l'informe, s'observa que els immigrants de Bèlgica són els que diuen tenir la seva salut més deteriorada, ja que fins al 52,4 per cent dels enquestats deien tenir un estat de salut dolent o molt dolent.

A Espanya, el 29,3 per cent dels enquestats diu estar malament o molt malament, fins a un 43,8 per cent té un estat de salut regular i només un 26,9 per cent diu tenir un estat de salut bo o molt bo.

I igual que succeeix en altres països, la salut mental d'aquestes persones apareixia encara més deteriorada que la salut física, ja que fins al 40 per cent diu estar mal o molt malament psicològicament, enfront del 23,9 per cent dels quals diuen tenir una dolenta o molt mala salut física.

En termes generals, l'informe mostra a més com fins a un terç dels pacients (34,3%) que van ser atesos per un metge d'aquesta organització presentava almenys una malaltia crònica i més de la meitat (55,2%) necessiten un tractament.

A més, gairebé el 30 per cent dels pacients patien almenys un problema de salut que no havia estat mai seguit o tractat abans d'arribar a Metges del Món.

Una prevalença elevada que contrasta amb el fet que només el 13,6 per cent dels enquestats admetés presentar almenys un problema de salut ja conegut abans d'arribar a Europa. Aquesta proporció és alguna cosa major en el cas de Suïssa i Espanya, on fins al 26,9 per cent dels immigrants irregulars ve amb un problema de salut.

Només un 6,4% ve a Espanya per motius de salut

Malgrat això, l'informe ha revelat que només el 2,3 per cent dels immigrants que vénen a Europa ho fan per motius de salut, un 6,4 per cent en el cas d'Espanya, la qual cosa mostra la "raresa de les migracions sanitàries" a pesar que "molt freqüentment són ressaltades per certs discursos demagogs i populistes", segons els autors de l'informe.

Entre els principals problemes de salut diagnosticats en les consultes mèdiques estan els trastorns digestius (8,6%), hipertensió arterial (7%), símptomes osteoarticulares no precisats (6,7%), diabetis (5,7%), angoixa, estrès o trastorns psicosomáticos (5,6%), infeccions respiratoris superiors (5,2%), problemes de raquis no precisats (3,9%) o trastorns dorsolumbares (3,6%).

I en el cas de les dones, s'observa com els problemes ginecológicos representen el 10 per cent de les consultes mèdiques, especialment els embarassos i puerperis no patològics (8,8%).

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH