Bicicletes per la calçada i deures dels ciclistes

Marta Pombo Sallés

Les associacions de defensa de la bicicleta entenem perfectament que alguns ciutadans expressin el seu malestar quan troben ciclistes, encara que siguin persones ben respectuoses, circulant per una vorera massa estreta, espai que certament correspon als vianants.

Però també és cert que moltes vegades quan vas amb bicicleta no tens més remei que circular per aquests espais perquè no existeix una alternativa segura. Per tant, amb aquesta carta volem fer una crida a tots els ajuntaments i governs a posar remei a aquestes situacions prenent les mesures que estan adoptant molts països europeus.

Les bicicletes han de circular per la calçada però amb la seguretat que necessiten. Això vol dir pacificar realment el trànsit motoritzat, reduir carrils de cotxes, posar més carrils bici en aquells carrers i carreteres que tinguin suficient amplada per a fer-ho, fer respectar la distància d'avançament a ciclistes del metre i mig en carretera, fer complir els límits de velocitat al trànsit motoritzat que circula per les zones 30, compartir carril bus-taxi amb bicicletes, permetre la circulació de ciclistes a contra-direcció en alguns carrers i, finalment, que tota reforma o construcció d'infraestructura viària tingui sempre en compte la circulació de bicicletes perquè, amb la crisi o sense, cada vegada hi ha més persones que no tenen altra manera de poder desplaçar-se.

D'altres necessiten cuidar la seva salut i no poden pagar-se un gimnàs, per tant, el que queda més a l'abast de tota la població és anar a peu o amb bicicleta. Aquest últim també és un dret de tots els ciutadans que es garanteix prenent les esmentades mesures i no implantant matrícules a les bicicletes o obligant a dur casc perquè tot això no ho fan els nostres països veïns europeus. Si el nostre país vol ser tan europeu que faci el favor de mirar què fan països com França, Alemanya i molts d'altres.

Marta Pombo Sallés, membre-portaveu de Bici Baix Llobregat

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH