Els mossos de Vielha aconsegueixen el seu objectiu i deixen de dormir al ras

|

Mossos Vielha

Purificació González.-  Fa ja mes d'un any el Sindicat Policies de Catalunya (SPC) i la Unió Sindical de la Polícia Autonòmica de Catalunya ( (USPAC) demanaven a la Direcció general de Policia i els responsables de la comissaria dels Mossos de Vielha que els agents destinats a la Val d'Aran poguessin dormir en la comissaria atès que les retallades salarials no podien seguir pagant el lloguer dels pisos on vivian.  Finalment aquesta Direcció que va permetre que dormissin al ras ha hagut de donar compliment al mandat del Parlament a instàncies dels promogut per ICV-EUiA i el PP català.

Els agents van argumentar aquesta petició atès que després de les retallades salarials, més d'un 15% i pagant de la seva butxaca material de seguretat, no podien fer front als lloguers, que en temporada alta es disparaven pel turisme d'hivern. La situació afectava almenys a sis agents que van haver de lliurar les claus dels pisos que tenien llogats perquè no els podien seguir pagant. Els agents destinats a Vielha (Lleida), un dels llocs més freds d'Espanya i capital dela Val d'Aran, van començar llavors a passar la nit en tendes de campanya a temperatures sota zero en comptes de fer-ho en la comissaria.

El 18 d'abril de 2013, es va aprovar al Parlament de Catalunya la resolució 96/x presentada per ICV-EUiA, que instava al Govern a fer les gestions pertinents amb l'Ajuntament dels perquè s'arribés a un acord de cessió, en alguns casos concrets, l'ús de la Residència dels a un preu raonables per la pernoctació dels Mossos destinats a la Val d'Aran que no anessin foranes. Malgrat que aquest mandat la Direcció general posteriorment va comunicar que no va ser possible materialitzar un acord.

Posteriorment el 12 de desembre de 2013 i a proposta del PP de Catalunya, es va aprovar la resolució 467/x del Parlament català, que novament instava al Govern a posar a la disposició d'aquests agents, en el termini més breu possible, un alberg, una residència, un habitatge o anàloga solució a un preu assumible o si no fos possible, els traslladés a una altra destinació que els permetrà assumir el cost de la residència.

Passats els mesos i malgrat la duresa de les condicions patides per aquests mossos de Vielha finalment s'ha pogut fer efectiu en aquest mes de maig l'últim canvi de destinació donant per tant compliment a les resolucions del Parlament.

Cal recordar a més que al juny de 2013 aquests mossos de Vielha van participar activament en el rescat i l'evacuació de la població que va viure unes inundacions que van suposar la reconstrucció de bona part de les infraestructures del poble. Així mateix aquest petit grup de mossos va rebre la solidaritat de companys de tota Catalunya, per la qual cosa aquest ha estat el triomf de tot un col·lectiu que enguany han aconseguit d'una banda el compromís d'aquest Departament d'Interior de dotar-los de les armilles de protecció i per altre que cap Mosso dormi a la intempèrie.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH