El cervell no es recupera de l'exposició a la pintura, la cola i els desengrasantes

|

Pintor

Les persones que estan exposades a pintura, cola o fums desengrassants a la feina poden tenir problemes de memòria i pensament durant la vellesa quan es jubilen, dècades després de la seva exposició, segons revela un estudi publicat aquest dimarts en l'edició impresa de 'Neurology'.

"Les nostres troballes són particularment importants perquè l'exposició a dissolvents és molt comuna, fins i tot en països industrialitzats com Estats Units --alerta l'autora de l'estudi, Erika L. Sàbat, de l'Escola de Salut Pública d'Harvard, a Boston, Estats Units--. Els dissolvents representen un risc real per a la salut cognitiva en el present i el futur dels treballadors i, com l'edat de jubilació augmenta, la quantitat de temps que les persones estan exposades també puja".

L'estudi va incloure a 2.143 jubilats de l'empresa de servei públic nacional francesa, dels quals es va avaluar la seva exposició per a tota la vida als dissolvents clorats i els derivats del petroli i el benzè, incloent el temps de l'última exposició i la dosi per a tota la vida. Dels participants, el 26 per cent van ser exposats al benzè, el 33 per cent, als dissolvents clorats i el 25 per cent, als derivats del petroli.

El benzè s'usa per fabricar plàstics, cautxú, tints, detergents i altres materials sintètics, mentre els dissolvents clorats es poden trobar en les solucions de neteja en sec, neteja de motors, decapants i desengrasantes, i els dissolvents derivats del petroli s'utilitzen en goma de les catifes, ceres per a mobles, pintura, diluent de pintura i vernís.

Els participants van completar vuit proves de memòria i habilitats de pensament, uns deu anys després de jubilar-se, quan tenien uns 66 anys. El 59 per cent dels participants presentaven deterioració en entre una i tres de les vuit proves; el 23 per cent tenia deficiències en quatre o més proves, i el 18 per cent no va tenir una puntuació deficient en cap.

Es va determinar la mitjana d'exposició durant la vida al dissolvent amb base als registres històrics de la companyia i els participants van ser classificats per no haver estat exposats, una exposició moderada si tenien menys de la mitjana i una exposició alta si estaven per sobre de la mitjana. També van ser dividits per quan va ocórrer l'última exposició, amb els exposats per última vegada entri fa 12 i 30 anys abans de la prova considerats com a exposició recent i els exposats entri fa 31 i 50 anys abans, classificats com d'exposició més distant.

La investigació va trobar que les persones amb alta exposició recent als dissolvents es trobaven en major risc de dèficit de memòria i de pensament. Per exemple, les persones amb alta exposició recent als dissolvents clorats tenien un 65 per cent més de probabilitats de presentar puntuacions deteriorades en les proves de memòria i atenció visual i la commutació de tasques que els que no van ser exposats als dissolvents. Els resultats van ser els mateixos després de tenir en compte factors com el nivell d'educació, l'edat, el tabaquisme i el consum d'alcohol.

"Les persones amb alta exposició en els últims entre 12 i 30 anys van mostrar deterioració en gairebé totes les àrees de memòria i pensament, incloses les que no solen associar-se amb l'exposició a dissolvents", detalla Sàbat. Però el que realment crida l'atenció va ser que també es van detectar alguns problemes cognitius en els quals havien estat altament exposats fa molt més temps, fins a 50 anys abans de la prova, la qual cosa suggereix que el temps no pot disminuir per complet l'efecte de l'exposició a dissolvents en algunes habilitats de memòria i cognitives quan l'exposició per a tota la vida és alta.

Aquesta experta creu que els resultats poden tenir implicacions en les polítiques sobre els límits d'exposició als dissolvents en el lloc de treball. "Per descomptat, el primer objectiu és protegir la salut cognitiva dels treballadors individuals, però protegir als treballadors contra l'exposició també podria beneficiar a les organitzacions, els contribuents i la societat mitjançant la reducció dels costos d'atenció a la salut postjubilación i permetre'ls treballar durant més temps", afegeix.

"Dit això, els treballadors jubilats que han tingut una exposició perllongada a dissolvents durant la seva carrera professional es poden beneficiar de sotmetre's a un 'screening' cognitiu regular per detectar de forma primerenca problemes i sotmetre's al tractament de problemes cardíacs que poden afectar a la salut cognitiva o activitats mentalment estimulants, com l'aprenentatge de noves habilitats", conclou.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH