L'Institut Geogràfic confirma que existeix una relació entre els sismes i la Plataforma Castor

|

castor

L'Institut Geogràfic Nacional (IGN) sobre l'activitat sísmica a l'entorn del projecto Castor conclou que existeix una "relació directa" entre els 450 sismes que es van produir al setembre de 2013 en el litoral de Castelló i la injecció de gas. A més, revela l'existència d'una falla a la zona fins ara no identificada.

Tenint en compte la perillositat sísmica de la zona, tot indica, segons l'informe, que l'origen de la sèrie sísmica registrada té "una relació directa amb la injecció de gas en el projecte Castor". Aquesta injecció de gas, afegeix, hauria "accelerat el procés sismotectónico amb acumulació d'esforços".

L'informe de l'Institut Geogràfic Nacional explica que va començar a fer un "seguiment especial" a causa de l'increment diari de l'activitat sísmica en el Golf de València, a uns 20 quilòmetres de la costa, enfront de Vinaròs, a partir del 5 de setembre de 2013. El 26 de setembre, l'IGN va rebre l'encàrrec de realitzar un informe sobre aquesta activitat per part del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme. Assegura que des de 1920 fins a l'1 de juny de 2013, el nombre de sismes registrats en aquesta zona va ser de 203, amb una magnitud màxima de 3,3 graus en l'escala Richter.

Quant a la perillositat de l'emplaçament de la plataforma, va obtenir un valor corresponent al "nivell més baix de perillositat sísmica a considerar en la Normativa Sismorresistente", no obstant això, afegeix, "no es va tenir en compte l'impacte de sismicitat induïda" que s'hauria d'estudiar per al cas d'emplaçaments que puguin generar-la.

D'altra banda, es recorda que del total de prop de 450 sismes registrats al setembre de 2013, tres dels quals van superar la magnitud 4 en l'escala Richter, una quinzena van ser sentits per la població de forma "lleu o molt lleu". En les seves conclusions l'informe assenyala que l'activitat sísmica registrada no pertany a la de la denominada falla d'Amposta, per la qual cosa "es tractaria d'una altra falla no cartografiada", i aconsella que siguin experts geòlegs els qui la identifiquin.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH