Més del 20 % dels contribuents ja han presentat la declaració de la renda

|

Factures acumulades

L'Agència Tributària obre aquest dilluns el termini d'atenció en oficines per a la declaració de l'impost sobre la renda de les persones físiques corresponent 2013  a aquells contribuents que requereixin assistència especialitzada . Fins avui , ja han estat 4.211.000 contribuents els que han presentat la declaració o van confirmar l'esborrany de Renda , un 6,2% més que l'any passat en les mateixes dates , de manera que més d'un 20% dels declarants previstos en aquesta campanya ja han presentat la declaració abans de l'inici de la campanya presencial .

El servei d'atenció amb cita prèvia es mantindrà fins al 30 de juny , últim dia de la campanya . La via de presentació per Internet ( www.agenciatributaria.es ) segueix a la disposició dels contribuents que prefereixin agilitar les seves gestions sense haver de desplaçar-se fins a les oficines de l'Agència o entitats col·laboradores . La utilització d'Internet per a la presentació ja ha permès obtenir la devolució a més de 2.157.000 contribuents , un 7,4% més que l'any passat , per un import d'1.427 milions d'euros , un 10,1% més .

Està previst que la present campanya compti amb 19.325.000 declaracions , de les quals s'espera que 14.600.000 donaran dret a devolució , per un import total de 10.725 milions d'euros , i 4.050.000 declaracions sortiran amb resultat a ingressar , per un import de 6.725 milions d'euros .

Creixen les declaracions amb el programa PARE

A data de 12 de maig , les presentacions efectuades per Internet, 3.986.000 fins al moment , augmenten un 7,2 % respecte a la mateixa data de l'any passat . L'acceleració de les presentacions per Internet s'aprecia també a les declaracions a ingressar , amb un creixement del 28,5% en nombre i del 40,2% en import respecte a les mateixes dates de l'any passat .

Davant la consolidació que s'aprecia en les confirmacions d'esborranys , més de 3.259 milions fins ara, especialment resulta rellevant l'evolució de les declaracions d'IRPF presentades amb el programa PARE i les dades fiscals que facilita l'Agència Tributària , i amb altres serveis d'ajuda . Aquests contribuents, que decideixen no optar per l'esborrany , o no poden fer ús pel seu perfil de rendes , també estan avançant la declaració i , si escau , la devolució que els correspon .

Fins avui , un total de 951.832 contribuents , un 32,4 % més que l'any passat , han confeccionat la declaració amb aquest programa d'ajuda , que en la present campanya Dsipone d'importants millores per facilitar la usabilitat i agilitar la presentació. El nou PARE simplificat pretén sumar a la versatilitat del tradicional programa d'ajuda tota la simplicitat i facilitat de comprensió que permet l'esborrany d'IRPF . Així , oferirà el mateix grau de desagregació de dades que mantenia fins ara, però amb una descàrrega d'informació fiscal i personal més còmoda i amb més facilitat per al contribuent a l'hora de modificar, si és necessari, la informació .

Es confirma , en paral·lel , la consolidació del sistema REN0 com a mitjà de sol·licitud de nombres de referència per a l'obtenció ràpida de l'esborrany i les dades fiscals . A dia d'avui ja s'han tramitat més de 8,3 milions de sol·licituds d'aquest servei , que permet realitzar les gestions sense haver de disposar de certificat electrònic i sense haver d'esperar la recepció dels esborranys i dades fiscals per correu.

Juntament amb aquest servei , aquest any l'Agència Tributària ha incorporat la possibilitat de fer les mateixes gestions amb el ' PIN 24 hores' , incloent la sol·licitud de cita prèvia , a part d'altres alienes a la Campanya de Renda . Prop de 400.000 contribuents ja disposen d'aquest servei . A diferència del REN0 , el PIN no requereix que el contribuent recordi la casella 620 de la declaració de l'any passat i permet presentar declaracions a ingressar i efectuar telemàticament l'ingrés sense haver de domiciliar en compte. El contribuent pot triar entre els dos sistemes , o utilitzar-los tots dos, atès que són plenament compatibles .

Qui no està obligat a declarar

Es manté la mateixa regulació que l'any passat quant als obligats a presentar la declaració de l'IRPF . En termes generals , no estan obligats els contribuents amb rendes exclusivament procedents del treball fins a un import de 22.000 euros anuals.

El límit per no declarar es redueix a 11.200 euros si els rendiments de més d'un pagador ( excepte excepcions ) , i també quan es percebin pensions compensatòries del cònjuge o anualitats per aliments no exemptes, quan el pagador no està obligat a retenir i quan els rendiments estan subjectes a un tipus fix de retenció .

Els dos límits segueixen sent vàlids per no declarar si el contribuent té , en lloc d'això , o a més , els següents rendiments :

- Dividends , interessos i plusvàlues sotmesos a retenció amb un límit conjunt d'1.600 euros .
- Rendes immobiliàries imputades , rendiments íntegres del cabdal mobiliari no subjectes a retenció derivats de Lletres del Tresor i subvencions per a l'adquisició d'habitatges protegits o de preu taxat , amb el límit conjunt d'1.000 euros .

Com l'any passat , tampoc estan obligats els contribuents que tinguin rendiments del treball , capital i activitats econòmiques , així com guanys patrimonials (subvencions , premis , uns altres) , amb el límit conjunt d'1.000 euros , juntament amb pèrdues patrimonials inferiors a 500 euros .

Modificació i confirmació de l'esborrany de renda

Sempre és convenient revisar l'esborrany de Renda , atès que en el moment de la seva confecció l'Agència podria no disposar de totes les dades amb transcendència a la declaració, dades que potser el contribuent ha d'incorporar a l'esborrany .

Alguns casos típics que aconsellen aquesta revisió són els següents:

- Immobles i la referència cadastral
- Circumstàncies personals i familiars ( si van canviar en 2013 )
- Aportacions a plans de pensions
- Aportacions de quotes sindicals
- Percepcions per subvencions
- Deducció per maternitat
- Deducció per inversió en habitatge habitual
- Deducció per lloguer d'habitatge habitual
- Deduccions autonòmiques

Existeixen diverses vies per confirmar l'esborrany , segons sigui el resultat a retornar oa ingressar i si es domicilia o no el pagament. Domiciliar el pagament significa que es pot presentar la declaració de la renda o confirmar l'esborrany qualsevol dia , fins al 25 de juny , però el pagament no es farà efectiu fins al 30 de juny , últim dia de la Campanya de Renda . La domiciliació no impedeix fraccionar el pagament en dos terminis (el segon , el 5 de novembre) .

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH