641 persones detingudes i imputades per fraus a l'erari públic

|

Policia Nacional

La Policia Nacional ha detingut 313 persones i n'ha imputat 328 més, principalment a les províncies de Barcelona i Girona, per fraus a l'administració pública que superen els 7'7 milions d'euros, segons ha informat aquest dilluns en un comunicat.

Mitjançant la creació d'un total de 29 empreses fictícies a la província de Barcelona, haurien aconseguit produir 1.544 altes en la Seguretat Social de forma fraudulenta amb la finalitat de cobrar prestacions i subsidis per desocupació o l'obtenció i renovació de permisos de residència.

Les tres investigacions, realitzades a les províncies de Barcelona, Girona, Lleida, València, Madrid, Càceres i Alacant, van començar fa diversos mesos en ser detectades empreses que podrien estar cometent fraus a la Seguretat Social i al Servei Públic d'Ocupació Estatal.

A Girona, en la primera de les operacions, es van detectar un total de dotze empreses fictícies amb domicili social a la ciutat de Barcelona que s'estarien dedicant a donar d'alta a treballadors estrangers perquè, de forma fraudulenta fins a un total de 744, poguessin cobrar prestacions o subsidis per desocupació o obtenir permisos de residència.

Dos homes indigents de nacionalitat marroquina constaven com a administradors de cinc empreses un, i set empreses l'altre. En aquesta operació, la Policia Nacional ha detingut a 105 persones i imputat a altres 144, en la seva immensa majoria marroquines, a les províncies de Barcelona, Girona, Castelló, Madrid, Càceres i Alacant. El frau ocasionat a la Seguretat Social, per impagament de quotes, i al Servei Públic d'Ocupació Estatal per prestacions i subsidis obtinguts il·lícitament ascendeix a 3'8 milions d'euros.

En la segona operació, el cas és similar, encara que els detinguts són en la seva majoria pakistaneses i han estat detinguts a les províncies de Barcelona, Lleida, València i Getafe (Madrid) i el frau ascendeix a un milió d'euros.

En la tercera i última, l'empresa fictícia s'hauria dedicat a la construcció i radicava a Mataró. Amb un frau que ascendiria als tres milions d'euros, la trama estava integrada pel seu màxim responsable, un ciutadà espanyol d'origen marroquí, intermediari i captador, amb l'assessorament professional d'una gestoria de Mataró. S'han detingut a 155 persones i imputat a altres 74, a la província de Barcelona.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH