Un eurodiputat cobra 8.020 euros bruts al mes, 1.500 més que Rajoy

|

Títol de la imatge

Cada diputat del Parlament Europeu cobra al mes un total de 8.020 euros abans d'impostos, la qual cosa suposa 1.505 euros més que el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, 2.200 euros més que un ministre i 5.200 euros més que un diputat 'ras' espanyol de la circumscripció de Madrid, segons dades de l'Eurocambra i les Corts espanyoles consultades per Europa Press.

El Parlament europeu ha fixat per al 2014 una assignació mensual per als seus diputats de 8.020,53 euros, que, després de l'aplicació d'un impost comunitari i el pagament d'una cotització d'un segur d'accident, es queda en un salari net de 6.250,37 euros.

Enfront dels 8.020 euros assignats al mes a un europarlamentari, el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, percep un sou mensual brut de 6.515,42 euros, la qual cosa suposa 1.505 euros menys que cada diputat de l'Eurocambra, segons les dades de la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat de 2014.

En el cas dels ministres, cada titular de departament percep 5.748,49 euros bruts al mes, és a dir, 2.272 euros menys que un europarlamentari.

La comparació entre els diputats espanyols i els de l'Eurocambra llança una diferència econòmica encara més gran, d'acord amb les dades de la pàgina web oficial del Congrés.

Els parlamentaris espanyols de la Cambra baixa perceben una "assignació constitucional idèntica" d'un total de 2.813 euros bruts al mes, encara que aquesta quantitat no inclou les indemnitzacions o ajudes de transport i allotjament, per la qual cosa correspon al salari brut d'un diputat 'ras' de la circumscripció de Madrid, que no ostenti cap càrrec en els òrgans de la càmera, sense incloure altres 873 euros al mes d'indemnització per despeses que li corresponen.

Aquesta assignació mensual de 2.813 euros bruts com a mínim per a cada diputat suposa 5.207 euros menys que el salari abans d'impostos d'un europarlamentari.

El Parlament europeu explica a la seva pàgina web oficial que els eurodiputats no decideixen el seu propi sou i que el salari es fixa en el 38,5 per cent del sou basi d'un jutge del Tribunal de Justícia de les Comunitats Europees.

LES DIETES, A PART

A aquest salari se sumen les dietes que perceben els eurodiputats per cobrir les despeses que assumeixen "durant l'exercici de les seves funcions", que en 2014 són d'un total de 4.299 euros al mes per a qüestions com a "gestió d'oficina", "telèfon", enviaments postals i compra i manteniment d'equips informàtics, entre altres conceptes.

L'Eurocambra assegura que les dietes "es redueixen a la meitat" si els diputats "no assisteixen a la meitat de les sessions plenàries en un any parlamentari (de setembre a agost) sense la deguda justificació".

A més, els representants electes del Parlament europeu tenen pagats les despeses de viatge i reben unes dietes diàries d'estada, per pagar el seu allotjament i altres despeses quan van a sessions de l'Eurocambra a Brussel·les i Estrasburg, de 304 euros. En el cas que faltin a més de la meitat de les votacions nominals, la dieta es redueix a la meitat.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH