ERC presenta una proposta de resolució sobre els serveis oftalmològics de l'Hospital de Viladecans

|

9hospital-viladecans

El mes d'abril de 2014 s'ha denunciat la retirada de part de la població que atenia el servei d'oftalmologia de l'Hospital de Viladecans, 126.000 usuaris que pertanyien a l'àrea de Sant Boi, que han passat a ser atesos per l'Institut Català de Retina (ICR), una organització privada per millorar l'accessibilitat de la població de Sant Boi als serveis, segons el Departament. A més de la seva titularitat pública, el cost del servei prestat per l'Hospital de Viladecans és més econòmic que en qualsevol clínica privada, de manera que no s'entén per què s'ha pres aquesta decisió.

Segons comunica Federació Comarcal d'ERC-Baix Llobregat i L'Hospitalet mitjançant comunicat de premsa, "les resolucions 525 / X i 527 / X del Parlament mandaten al Govern perquè informin abans d'agost de 2014 de quin model de cooperació sanitària i sociosanitària en xarxa territorial del sector sanitari Baix Llobregat Centro -Litoral i l'Hospitalet de Llobregat adoptaran i garantiran per mitjà del contracte del centre la suficiència financera anual de l'Hospital de Viladecans per a la continuïtat de la cartera de serveis actual i l'increment futur, i també la capacitat futura d'aconseguir la demanda assistencial, mèdica i quirúrgica, del Baix Llobregat".


Per aquests motius, el Grup Parlamentari d'ERC presenta la següent proposta de resolució:

"1 . Complir les resolucions parlamentàries sobre l'Hospital de Viladecans.


2 . Presentar al Parlament els costos de la reestructuració de la prestació dels serveis d'oftalmologia tenint en compte la pèrdua de servei a l'Hospital de Viladecans , així com la derivació o assignació de serveis a altres centres.


3 . Avaluar al cap d'un any de l'ampliació de la cartera de serveis d'oftalmologia a l'Hospital General del Parc Sanitari Sant Joan de Déu la satisfacció de les persones usuàries i la quantitat i la qualitat de l'activitat.

4. Utilitzar la capacitat assistencial disponible a l'Hospital de Viladecans després de reestructurar el servei d'oftalmologia per recuperar les altes d'oftalmologia de la seva zona de referència directa (les ABS de Viladecans, les ABS de Gavà, les ABS de Castelldefels i l'ABS Begues), que es realitzaven en centres de Barcelona ciutat majoritàriament, i per millorar les llistes d'espera.

5. Estudiar la possibilitat de traslladar a l'Hospital de Viladecans l'atenció als pacients de la seva àrea d'influència en alguna altra especialitat."

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH