Prisa accepta l'oferta de Telefònica per Digital Plus

|

Los Godó llevan a Prisa a los tribunales por sus acuerdos de refinanciación

El Consell d'Administració de pressa ha acceptat aquest dimecres l'oferta de compra llançada per Telefònica per fer-se amb el 56% de la seva participació en Digital Plus, que ascendia a 725 milions d'euros, segons ha comunicat Promotora d'Informacions a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Telefónica, que actualment posseeix un 22% de Digital Plus, passarà així a controlar el 78% de Distribuïdora de Televisió Digital (DTS) després de l'adquisició d'aquest paquet accionarial fins ara en mans de Prisa, mentre que Mediaset conserva el 22% restant.

Durant un període de 30 dies després de l'acceptació de l'oferta, Pressa es compromet a negociar els contractes que documentin satisfactòriament la transacció, indica en la comunicació a la CNMV.
L'oferta de Telefónica ascendia a 725 milions d'euros i està subjecta a l'obtenció de les pertinents autoritzacions regulatòries i al compliment de les condicions habituals en aquest tipus de transaccions. Referent a això, el president de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), José María Marín Cremada, ja va avançar recentment que aquesta adquisició hauria de ser analitzada per Brussel·les per la seva dimensió comunitària i per tenir "implicacions importants" per a la competència a Espanya.

El passat mes de febrer, el Grup Prisa va concedir a Telefónica i a Mediaset un termini de quinze dies per adquirir Digital Plus, després que la família Polanco reduís la seva participació en la mateixa per sota del 30 per cent. Concretament, a través de la seva societat patrimonial Rucandio, la família Polanco ha rebaixat del 31,6 al 25,53 per cent la seva participació en el grup de comunicació.

Transcorregut aquest termini, que finalitzava el passat 12 de març, cap de les dues companyies va exercir el seu dret preferent per a l'adquisició de la participació accionarial de pressa en Digital Plus.

Després de l'oferta llançada ahir per Telefónica, Mediaset ha declinat avançar línies d'actuació fins a conèixer la decisió de pressa i ha mostrat el seu desig de no interferir en les negociacions.

Durant una trobada amb analistes, el director general de gestió de Mediaset, Massimo Musolino, ha assenyalat que, en qualsevol cas, "la principal sinergia" amb Digital Plus en aquests moments és la venda de publicitat del canal a través de Publiespaña, alguna cosa que, al seu entendre, previsiblement continuarà en el futur.

Mussolino ha destacat que el seu grup de comunicació explicaria, en cas que Pressa acceptés l'oferta de Telefónica, amb dues setmanes per exercir els seus drets accionarials després d'un canvi de propietari, atès que aquesta operació li sigui comunicada per la pròpia Prisa.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH