Comença el termini de sol·licitud de cita per a la declaració de la Renda

|

9declaracion-renda

Entre avui i el proper 27 de juny es podrà sol·licitar, consultar, canviar i anul·lar la cita prèvia per modificar l'esborrany o per confeccionar la declaració de la renda de 2013. L'assistència, sempre amb cita prèvia, s'oferirà entre el 12 de maig i el 30 de juny. Així mateix, des de matí i fins al 30 de juny es poden presentar les declaracions no telemàtiques de renda i patrimoni 2013 en oficines, entitats financeres i altres col·laboradores.

Hisenda ja va iniciar el seu període de devolucions el passat 3 d'abril per als contribuents que, una vegada revisat, van presentar el seu esborrany d'IRPF per internet a la pàgina de l'Agència Tributària.
La cita es pot demanar per internet (www.agenciatributaria.es) amb el nombre d'identificació fiscal (NIF) o nombre d'identitat d'estranger (NIE) i nombre de referència; amb el NIF/NIE i casella 620 de la Renda 2012; o amb el certificat electrònic o DNIe. També per telèfon, en el 901 22 33 44 (dilluns a divendres de 9 a 19 hores) amb el NIF o el NIE.

En termes generals, no estan obligats a declarar els contribuents amb rendes exclusivament procedents del treball fins a un import de 22.000 euros anuals. El límit per no declarar es redueix a 11.200 euros si els rendiments procedeixen de més d'un pagador (excepte excepcions), i també quan es percebin pensions compensatòries del cònjuge o anualitats per aliments no exemptes, quan el pagador no està obligat a retenir i quan els rendiments estan subjectes a un tipus fix de retenció.

Tots dos límits són vàlids per no declarar si el contribuent explica, en el seu lloc o a més, amb dividends, interessos i plusvàlues sotmesos a retenció amb un topall conjunt d'1.600 euros i amb rendes immobiliàries imputades, rendiments íntegres del cabdal mobiliari no subjectes a retenció derivats de lletres del Tesoro i subvencions per a l'adquisició d'habitatges protegits o de preu taxat, amb el límit conjunt d'1.000 euros.

Igual que l'any anterior, tampoc estaran obligats els contribuents que comptin amb rendiments del treball, capital i activitats econòmiques, així com guanys patrimonials (subvencions, premis, altres), amb el límit conjunt d'1.000 euros, juntament amb pèrdues patrimonials inferiors a 500 euros.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH