Recomanacions per combatre l'al·lèrgia al pol·len

|

Recomanacions per combatre l'al·lèrgia al pol·len

Fa més d'un mes va començar la primavera, una estació que, aquest any, els experts auguren que serà de "alt risc" per a les persones al·lèrgiques, especialment per als al·lèrgics al pol·len, un dels al·lergògens respiratoris més comuns.

De fet, a Espanya, l'al·lèrgia al pol·len és la més freqüent i està causada principalment pel pol·len de les plantes, els arbres i la gespa. En molts casos, aquesta patologia cursa a més amb asma i en la majoria dels casos l'al·lèrgia no té guareix, encara que els símptomes sí poden controlar-se amb l'ajuda d'un tractament mèdic.

"L'estratègia més eficaç és evitar en la mesura del possible tot allò que ens produeixi al·lèrgia. A la primavera, quan a causa del procés de pol·linització de les plantes hi ha més quantitat de pol·len en l'ambient, és recomanable prendre algunes mesures higièniques per evitar el contacte amb aquests al·lergògens", ha comentat l'assessora mèdica de Cinfa, Aurora Garre.

Per aquest motiu, els laboratoris Cinfa ha elaborat un decàleg de consells per lluitar contra l'al·lèrgia al pol·len:

1. Millor, dins de casa: en els dies de major concentració de pol·len i, sobretot, durant els dies de fort vent, romandre el màxim temps possible dins de casa ajudarà a sobrellevar millor l'al·lèrgia.

2. Horari prohibit: els intervals entre les 5i les 10 del matí i les 7 i 10 de la nit són els que acumulen una major concentració de pol·len. Per aquesta raó, es recomana reduir les activitats a l'aire lliure durant aquestes hores i mantenir les finestres de casa tancades.

3. En el cotxe, també amb protecció: durant els desplaçaments amb cotxe, és preferible mantenir les finestretes tancades.

4. Els filtres per a l'aire ajuden: poden col·locar-se filtres antipolen en els aparells d'aire condicionat, tant a casa com en el cotxe, sempre que es canviïn amb freqüència.

5. Surt "amb vista": quan se surti al carrer, és convenient portar ulleres de sol perquè el pol·len no pugui entrar en contacte amb els ulls.

6. La roba, un imant per al pol·len: els grans de pol·len poden quedar-se atrapats en les peces, pel que una bona mesura és dutxar-se i canviar-se de roba en arribar a casa. Així mateix, cal evitar tendir la roba en l'exterior.

7. No remoure el pol·len: cal evitar aquelles activitats que puguin remoure partícules de pol·len com tallar la gespa o escombrar la terrassa. En cas d'al·lèrgia al pol·len de gramíneas, tampoc és recomanable tombar-se sobre la gespa.

8. Cura en el jardí: en el cas que es tingui jardí, evitar les plantes que polinicen per l'aire.

9. No baixis la guàrdia durant la nit: si anem a passar la nit a l'aire lliure, és recomanable no dormir prop de fonts de pòl·lens alergénicos com a arbres o plantes.

10. Consulta al teu farmacèutic: si es prenen medicaments específics per a les al·lèrgies com a antihistamínics, és important ingerir sempre els receptats pel metge, de forma regular i en la dosi recomanada per l'especialista. Aquests medicaments mai han de barrejar-se amb alcohol. Si tens qualsevol dubte, pregunta al teu farmacèutic.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH